Priča o Wendellu Bakeru - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Priča o Wendellu Bakeru

Priča o Wendellu Bakeru

The Wendell Baker Story (2005.)

Discovery film i video

115' komedija, drama, romansa

Režija:           Luke Wilson, Andrew Wilson

Uloge: Luke Wilson, Owen Wilson, Eva Mendes, Seymour Cassel, Jacob Vargas, Harry Dean Stanton, Kris Kristofferson, Eddie Griffin

Scenario:        Luke Wilson

Producent/i:   Ray Angelic, David Bergstein

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Priča o Wendellu Bakeru

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
2
0.00

Luke Wilson nam priča o sanjaru koji završava iza rešetaka nakon čega odlučuje promijeniti život iz korijena te se zapošljava u staračkom domu.

Luke Wilson se vraća u režisersku stolicu, dok scenarij potpisuje zajedno sa bratom Owenom. Obojica se pojavljuju i ispred kamere, Luke u glavnoj, a Owen u sporednoj ulozi.

Sve se vrti oko Wendella Bakera (Luke Wilson), sanjara i spletkaroša koji zahvaljujući posljednjem neslavnom pothvatu završava u zatvoru. To ga udaljava od dugogodišnje djevojke Doreen (Eva Mendes), najbolje prijatelja Reyesa (Jacob Vargas), pa čak i psa.

Uvijek optimistični Wendell odlučuje krenuti u suprotnom smijeru nakon izlaska iz zatovra te srediti vlastiti život. Zapošljava se u domu za umirovljenike gdje skrbi o tri živahna, nadasve zanimljiva starčića (Kris Kristofferson, Harry Dean Stanton i Seymour Cassel).

Početak je to velikog prijateljstva od kojeg će svi imati koristi. Oni mu pomažu u ponovnom osvajanju bivše djevojke dok on njima olakšava borbu protiv omraženog im glavnog bolničara (Owen Wilson) i njegove desne ruke (Eddie Griffin).

i.k.