Na vatrenoj liniji - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Na vatrenoj liniji

Na vatrenoj liniji

In the Line of Fire (1993.)

Sony Pictures Releasing / Blitz film i video

128' drama, triler

Režija:           Wolfgang Petersen

Uloge: Clint Eastwood, John Malkovich, Rene Russo, Dylan Mcdermott, Gary Cole, Tobin Bell, Eric Bruskotter, Patrick Caddell, Carl Ciarfalio

Scenario:        Jeff Maguire

Producent/i:   Wolfgang Petersen, Gail Katz, David Valdes

Zemlja:          SAD

Linkovi:

IMDb

Na vatrenoj liniji

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.44
9
0.00

Postariji tajni agent Frank Horrigan bio je na dužnosti na dan kad je ubijen John F. Kennedy u Dallasu.

Nikako ne može preboliti i zaboraviti svoj neuspjeh da spasi predsjednika na taj kobni dan, iako se već bliži danima mirovine. Pojavljuje se izvjesni Mitch Leary, bivši CIA-in agent, frustrirani paranoik, koji sebe naziva Boothom i zaprijeti da će ubiti aktualnog američkog predsjednika.

Horrigan je jedini, koji ga shvati ozbiljno. Između potencijalnog ubojice i ostarjelog agenta razvija se igra mačke i miša i Horrigan uviđa da je ta igra prilika da nadoknadi svoj zadnji neuspjeh i izdigne se iz očajničkog života punog samosažaljenja i danonoćnog opijanja.

U hvatanju Bootha pomažu mu njegov partner Al D'Andrea, koji u jednom trenutku shvaća da nije više u stanju biti tajni agent i planira dati ostavku i mlada agentica Lilly Raines, koja Franku strašno dosađuje, ali ga i poprilično privlači. Ipak, Frank se odluči na borbu jedan na jedan, kako bi spasio svoje sampoštovanje, posao i predsjednika.