Sinbad - legenda o 7 mora - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sinbad - legenda o 7 mora

Sinbad - legenda o 7 mora

Sinbad: Legend of the Seven Seas (2003.)

Dreamworks

90' animirani

Režija:           Patrick Gilmore, Tim Johnson

Uloge: Brad Pitt, Catherine Zeta-Jones, Joseph Fiennes, Dennis Haysbert

Scenario:        John Logan

Producent/i:   Jill Hopper, Jeffrey Katzenberg, Mireille Soria

Linkovi: službeni site

Sinbad - legenda o 7 mora

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.67
12
0.00

Sinbad, najpoznatiji od poznatih pomoraca, uvijek je izazivao nevolje, a nevolje su ovaj put odlučile izazvati njega.

Film prati jednu od mnogih avantura poznatog arapskog mornara Sinbada (Brad Pitt). Avantura počinje kada Eris (Michelle Pfeiffer), božica Kaosa, ukrade Knjigu Mira i optuži Sinbada za krađu. On ima samo jednu šansu: pronaći kradljivca i vratiti dragocjenu knjigu ili će njegov najbolji prijatelj Proteus (Joseph Fiennes) umrijeti. Sinbad odluči ne prokockati šansu i, umjesto potrage za suncem i zabavom na Fiji otocima, on kreće u potragu za knjigom.

Kako bi dokazao svoju nevinost i spasio najboljeg prijatelja od smrti, Sinbad putuje u Erisinu rezidenciju gdje se bori sa čudovištima, velikim škorpionom, ogromnom pticom od snijega i leda, itd. Iako uspijeva pobijediti sva čudovišta, mora se nositi sa svojstvima Erisinog moćnog oružja Jabuke, Apple of Discord, koja može pretvoriti prijetelje u neprijatelje.

Marina (Catherine Zeta-Jones), Proteusova djevojka, plovi sa Sinbadom u želji za sigurnošću i povjerenjem i s nadom da će on ispuniti svoju misiju. Priča je zabavna i vesela, animacija odlična, a likovi su smiješni. Ovo je animirani film koji će zabaviti svako godište.