Znatiželjni George - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Znatiželjni George

Znatiželjni George

Curious George (2006.)

Universal Pictures / Continental film

86' avantura, animirani, komedija

Režija:           Matthew O'Callaghan

Scenario:        Ken Kaufman

Producent/i:   Ken Tsumura, James Whitaker

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Znatiželjni George

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
2
0.00

Iako je već navršila 65 godina simpatična čimpanza i njezine avanture i dalje su zanimljivi filmašima, a čini se i klincima.

Popularna čimpanza George po prvi se puta pojavila u pričama za djecu četrdesetih godina prošlog stoljeća. Knjige su do danas prodane u više od 30 milijuna kopija što ih čini idealnom metom za veliki ekran. Iz tog su razloga Universalovci odlučili okupiti respektabilnu ekipu iza mikrofona, a ponešto su uložili i u animaciju.

Ted (Will Ferrell) je kustos u muzeju kojeg vlasnik muzeja šalje na poslovni put odnosno u potragu za Zagawa hramom. U divljini pronalazi simpatičnu čimpanzu te mu daje ime George, po Georgeu Washingtonu.

Ipak, pronalazak čimpanze nije bio cilj njegove misije te se neispunjena zadatka vraća kući u SAD. Kod Georgea ostaje Tedov žuti šešir te ga pristojna čimpanza odlučuje vratiti vlasniku stoga se ukrcava na njegov brod.

Po povratku kući započinje suživot novopečenih prijatelja koji će unijeti kaos u Tedov život no za razliku od čovjeka sa žutim šeširom, Georgeu to neće previše smetati.

Film je sinkroniziran na hrvatski jezik što će posebice razveseliti najmlađe kojima je ovaj naslovi prvenstevno namijenjen.

i.k.