Korak do slave - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Korak do slave

Korak do slave

Almoust Famous (2000.)

DreamWorks SKG / Blitz film i video

122' komedija, drama, glazbeni

Režija:           Cameron Crowe

Uloge: Patrick Fugit, Kate Hudson, Billy Crudup, Frances McDormand, Jason Lee, Phillip Seymour Hoffman, Anna Paquin, Fairuza Balk, Noah Taylor

Scenario:        Cameron Crowe

Producent/i:   Cameron Crowe, Ian Bryce, Lisa Stewart

Zemlja:          SAD

Linkovi: IMDb

Korak do slave

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.83
6
0.00

Mladi William Miller, tek petnaestogodišnjak, poprilično se razlikuje od svojih vršnjaka.

On je veliki zaljubljenik u rock i nadobudni mladi glazbeni novinar. Nakon što je jedan svoj članak poslao čuvenom magazinu Rolling Stone, predstavivši se starijim no što uistinu jest, urednik mu daje priliku da provede nekoliko dana na turneji s popularnim bendom Stillwater i napiše članak za magazin.

S nekoliko dolara u džepu William kreće na nezaboravnu turneju. Stariji kolega savjetuje mu da se nikada ne zbližava s rock zvijezdama, no Willie brzo zaboravlja na taj savjet. Fasciniran je životnim stilom gitarista Russella Hammonda, ali se i na prvi pogled zaljubi u Russelovu seksipilnu obožavateljicu Penny Lane.

Za to vrijeme Willieva majka brine za svog sina i moli ga da se ne drogira te da se što prije vrati kući. Willie pak uživa u turneji, polako gubi novinarsku objektivnost, ali uči i važnu lekciju o životu i ljudima, koji predstavljaju njegov svijet.