Zapitaj prah - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zapitaj prah

Zapitaj prah

Ask the Dust (2006.)

Paramount Classics / VTI

117' drama, romansa

Režija:           Robert Towne

Uloge: Salma Hayek, Colin Farrell, Justin Kirk, Donald Sutherland, Dame Eileen Atkins, Idina Menzel, Dion Basco, Jeremy Crutchley, William Mapother, Tamara Craig Thomas

Scenario:        Robert Towne

Producent/i:   Andreas Grosch, Redmond Morris, Chris Roberts, Mark Roemmich, Andreas Schmid

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Zapitaj prah

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.17
6
0.00

Kriza tridesetih godina zahvatila je i Los Angeles, obećani grad u koji mnogi dolaze ostvariti svoje snove, među njima i Salma Hayek i Collin Farell.

Oscarovac Robert Town odlučio se pozabaviti superuspješnim romanom Johna Fantea te nam približiti piščeve observacije na velikom ekranu. Mjesto radnje je Los Angeles tridesetih godina minulog stoljeća, mjesto koje, kao i ostatak SAD-a, osjeća posljedice velike krize no to je još uvijek i Eldorado u koji se slijevaju ljudi sa svih strana u potrazi za srećom.

U obećani grad tako dolazi i Arturo Bandini (Colin Farrell), sin talijanskog emigranta koji u egzotičnom L.A.-u traži ostvarenje svojih snova. On, naime, želi postati vrhunski pisac, a uz to sanja i o braku sa lijepom plavušom.

Sudbina će ga uskoro spojiti sa Camilom Lopez (Salma Hayek), Meksikankom koja također traži prikladnog udavača. U obzir dolaze samo bijeli starosjedioci.

U vrijeme visokih tenzija između meksičkog i anglosaksonskog stanovništva Camillini i Arturovi putovi se isprepliću te oni udružuje snage ne bi li ostvarili svoje ciljeve.

i.k.