Kuća monstrum - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kuća monstrum

Kuća monstrum

Monster House (2006.)

Columbia Pictures/Blitz

96' avantura, animirani, horor

Režija:           Gil Kenan

Uloge: Mitchel Musso, Sam Lerner, Spencer Locke, Steve Buscemi, Nick Cannon, Matthew Fahey, Maggie Gyllenhaal, Jon Heder, Kevin James, Jason Lee, Ryan Newman, Catherine O'Hara, Kathleen Turner, Fred Willard

Scenario:        Dan Harmon, Gil Kenan, Pamela Pettler, Rob Schrab

Producent/i:   Jack Rapke, Steve Starkey

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Kuća monstrum

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
16
0.00

mr blond 10.11.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Jako zabavno

Malo drugačiji crtić i nije za svaku dob jer zbilja ima spooky scena u filmu,a bogami i psovka tako da je ipak za starije klince i odrasle.
Scenarij je vrlo dobar,drugačiji od ostalih anim. filmova,likovi su tipicni stereotipi tj. dva zbunjena tinjdzera i cura na koju obojica trzaju.
Zbog mjesavine horora,komedije,teen filma i crtića film nije toliko zaradio financijski no svakako ga preporucam jer je vrlo zabavan i drugaciji crtić.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

shinywings 06.11.2006 Ocjena recenzije : 0.0

RD Horor glupost

Monster House, defitivno nije film za decu. Kvalifikacija "komedija" definitivno ne stoji, jer u ovom filmu nema ama bas niceg smesnog.
Tema filma je poprilicno ispucana da nakon prvih pet minuta filma vec znate kakav ce biti kraj. Pametna decica iz kraja otkrivaju tajnu koju odrasli ne "provaljuju", da je kuca iz komsiluka opsednuta i da mrzi decu. Oni naravno nakon otkrivanja bizarne price vlasnika te kuce komsije Crnbobrnje, spasavaju komsiluk u poslednji cas.Posebno je bljutava scena u kojoj se matori priseca svoje zene-diva, koja je zivela u cirkusu i koju su zlostavljali dok su je prikazivali publici kao najdeblju i najvecu zenu na svetu. Posto Ameri ne znaju da smisle bolji koncept za nastajanje duhova ili cudovista, ponovo se pojavljuje veciti beton. Naime, ta zena dzin prilikom gradnje kuce pada u osnovicu temelja i naravno posto je muzic ostavi zazidanu, njen duh ce od kuce naciniti monstruma. I za kraj naravno, zli komsija je ustvari sve vreme bio zarobljenik zle kuce, i kad kuca (konacno nakon 15 minutne dosadne sage) bude raznesena u paramparcad, on dolazi na imanje i svoj deci iz komsiluka vraca igracke koje je kuca tokom godina prikupila...
P.S Da ne bude zabune, iako ne volim 3D animaciju, moram da priznam da su animatori svoj deo posla odradili odlicno. Ali scenario zasluzuje nulu, kad bi ta ocena uopste ovde postojala.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: