Trgovci 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Trgovci 2

Trgovci 2

Clerks 2 (2006.)

MGM Distribution Company, The Weinstein Company / UCD

98' komedija

Režija:           Kevin Smith

Uloge: Brian Christopher O'Halloran, Jeff Anderson, Rosario Dawson, Jason Mewes, Kevin Smith, Wanda Sykes, Earthquake, Kevin Weisman, Jason Lee, Jake Richardson, Ethan Suplee, Rachel Larratt, Shannon Larratt, Ben Affleck

Scenario:        Kevin Smith

Producent/i:   Bob Weinstein, Harvey Weinstein, Carla Gardini

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Trgovci 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.46
24
0.00

Dante i Randal dest godina kasnije. Prešavši tridesetu redatelj je putevima zrelosti pokušao odvesti i svoje junake. Zna li tko da li je uspio?

Prije 10 godina najbolji prijatelji Dante Hicks (Brian O’Halloran) i Randal Graves (Jeff Anderson) bili su trgovci u malom shopping centru u svojim ranim dvadesetima. Sada redatelj Kevin Smith provjerava kakve su promjene zadesile njihove živote na poslu, u ljubavi i životnoj filozofiji. Otkriva da nikada prije nitko nije napravio tako malo, a da se pri tome ludo zabavljao.

Dante i Randal, koji sada rade u svijetu fast-fooda, uspjeli su zadržati pa čak i izoštriti žustru vještinu zafrkavanja mušterija, prepunu vulgarnosti. Međutim, suočavaju se i s novim, šokantnim životnim izazovima kao što su brak, napuštanje New Jerseya i pronalaženje novog posla.

Iza pulta, gdje su ostali zaposlenici ‘über-kreten’ (Trevor Ferhman) i seksepilna menadžerica (Rosario Dawson), Dante i Randal na svoj nenadmašivo bezpoštedan način slobodno vrijeđaju sve i svakoga tko naruči barem pržene krumpirće. No promjena je na vidiku! Kada Dante objavi da napušta Jersey zauvijek i da će oženiti Emmu Bunting (Jennifer Schwalbach), Randal smišlja oproštajnu zabavu koja će na koncu privući policiju, vatrogasce i moguće proteste PETA-e, te istodobno zauvijek promijeniti njihove živote.


1994. godine rođena su dva junaka kulture ‘iza pulta’: gazde New Jerseyjevskog života na minimalcu: mini-mart trgovci Dante Hicks i Randal Graves. Njihove grube pustolovine i podrugljivi pogledi na moderni svijet doveli su do debitantske hit komedije Kevina Smitha, ‘Trgovci’, koja je u pop kulturi zauzela važno mjesto. Međutim, sve se mijenja pa tako i kod onih koji nikada ne žele odrasti. Smith je stvorio potpuno novo i drugačije poglavlje u životima Randalla i Dantea, upuštajući se u novo putovanje kroz njihovo prijateljstvo i velike nagle promjene u  ‘Trgovcima II’.
 
Smith se zabrinuo da bi poigravanje sa likovima koje su mnogi zavoljeli mogao biti riskantan posao. Ali ipak se nije mogao prestati baviti mišlju što se dogodilo Dantru i Randalu – posebice jer je i sam ušao u tridesete godine koje su mu donijele određene promjene. Dantea i Randala vidio je u novoj priči – kao dva tridesetogodišnja zabušanta koji su smislili način kako spojiti što manje posla sa što više zabave, ali se iznenada suočavaju s nečim čega do sada nije bilo - zrelošću. 

Kritike bi se mogle svrstati pod jedan nazivnik: 'Nastavak kultnih trgovaca nije ni najbolje ni najgore što se moglo desiti vama ili redatelju Smithu'. Shodno tomu lepeza komentara ide od: 'Ako odete pogledati film koje je bolji od 'Djevojke iz Jerseya' zasigurno nećete biti razočarani' (Josh Bell, Las Vegas Weekly) do 'Film ima više autentičnosti nego mnogi današnji filmovi, no u isto je vrijeme i prilično 'razgovorljiv' i filozofski nastrojen za jednu komediju, što samo po sebi nije loše da filozofija u ovom slučaju nije vrlo plitka' (Roger Ebert, Ebert & Roeper). Ostatak sabranih komentara provjerite na Rottenu.

filmski.net