Rim - kompletna prva sezona - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Rim - kompletna prva sezona

Rim - kompletna prva sezona

Rome - Complete First Season (2006.)

BBC / Continental film

akcija, drama, povijesni

Režija:           Michael Apted, Timothy Van Patten, Steve Shill, Alan Taylor

Uloge: Kevin McKidd, Ray Stevenson, Ciaran Hinds, Polly Walker, Lindsay Duncan, Max Pirkis, Kerry Condon

Scenario:        Bruno Heller, Scott Buck, Todd Ellis Kessler, Mere Smith

Zemlja:          Velika Britanija, SAD

Linkovi: imdb

Rim - kompletna prva sezona

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
10
0.00

Nova visokobudžetna, povijesna TV serija upoznaje nas sa posljednjim godinama Cezarove vladavine preko dvojice vojnika i njihovih obitelji.

Nakon osmogodišnjeg ratovanja Gaj Julije Cezar uspješno je priveo kraju osvajanje Galije 52. god. prije Krista te se odlučuje za povratak u Rim zajedno sa svojom vojskom. Dok povratak velikog imperatora željno iščekuju njegova stara ljubavnica Servilija i narcisoidna nećakinja Atia neki nisu previše oduševljeni završetkm vojnih pohoda.

To se prije svega odnosi na patricjie na vlasti koji su se za Cezarova izbivanja dobro potkožili odnosno besramno obogatili na račun siromašnih. Senat sprema iznaneđenje Cezaru i to u vidu njegovog starog prijatelja, vođe senata Pompeja Magnusa koji bi trebao odigrati glavnu ulogu u otporu vrhovniku.

U pozadini visokih političkih tenzija pratimo dvojicu vojnika koji su herojstvima na bojištu stekli veliko poštovanje u narodu, ali i bogatsvo. Riječ je o dvojici ljudi suprotnih pogleda na život. Dok je Lucius Vorenus časan, oženjen člvjek Tutus Pullo je lik niskog morala sklon brutalnosti, pljačkama, a nerijetko i silovanju.

Pratimo Luciusov otuđen odnos sa ženom koja je za njegova odsutstva rodila sina što ovaj nije niti u snu očekivao. Rimske spletke i intrige dolaze u prvi plan preko Atie, Cezarove pokvarene nećakinje koja svoju već oženjenu kćer nudi za ženu udovcu Pompeyu.

Na šest DVD diskova nalazi se svih 12 epizoda prve sezone uz nekoliko dokumentaraca.

i.k.