Okorjeli policajac - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Okorjeli policajac

Okorjeli policajac

Bad Lieutenant (1992.)

Aries Film Releasing

96' krimi, drama

Režija:           Abel Ferrara

Uloge: Harvey Keitel, Victor Argo, Paul Calderon, Frankie Thorn, Leonard L. Thomas, Robin Burrows, Victoria Bastel, Peggy Gormley, Vincent Laresca, Zoë Lund

Scenario:        Victor Argo, Paul Calderon, Abel Ferrara, Zoë Lund

Producent/i:   Patrick Wachsberger, Ronna Wallace, Edward R. Pressman

Zemlja:          SAD

Linkovi: IMDb

Okorjeli policajac

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
2
0.00

Grubi njujorški policajac na mjestu je zločina prilikom očevida.

Pred očima kolega bezuspješno pokuša ukrasti kokain, a takve stvari mu ni inače nisu strane. Sklon je korupciji, narkomaniji, nemoralu i kocki, a s lokalnim dilerima trguje drogom. Jedva da se uspijeva kontrolirati kod uhićenja, a djevojke zaustavljene zbog prebrze vožnje seksualno napastuje.

Supruga mu s majkom i četvero djece jedva spaja kraj s krajem, a on nekontrolirano troši novac na klađenje. Loše procjene u sportskim okladama uvalile su ga u dug od trideset tisuća dolara prema lokalnim kamatarima. Iako se čini da ga više ništa ne može uzdrmati, slučaj silovanja katoličke časne sestre u španjolskom Harlemu duboko ga potrese.

Iako je poručnik vjernik, njegov moto je 'oko za oko, zub za zub' pa ne može shvatiti kako u časnoj sestri nema nimalo gorčine, bijesa niti želje za osvetom. Ona spremno oprašta silovateljima i želi im pomoći te se moli za njihov spas. Takav način razmišljanja duboko ga dirne i nagna na samopreispitivanje.