Bounty - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bounty

Bounty

The Bounty (1984.)

Orion Pictures

132' avantura, drama, povijesni

Režija:           Roger Donaldson

Uloge: Mel Gibson, Anthony Hopkins, Daniel Day-Lewis, Bernard Hill, Liam Neeson, Laurence Olivier, Edward Fox, Philip Davis

Scenario:        Robert Bolt

Producent/i:   Dino de Laurentiis, Bernie Williams

Zemlja:          SAD, VB

Linkovi: IMDb

Bounty

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.75
4
0.00

Kapetan William Bligh je na suđenju, na kojem mora objasniti kako je izgubio komandu na brodu Bounty.

Bligh je okupio posadu i krenuo brodom prema Tahitiju, kako bi donio mladice hljebovca. Među ostalom posadom, na brodu je bio i njegov mladi i ambiciozni prijatelj Christian Fletcher. Da uštedi na vremenu, Bligh je odlučio ploviti oko rta Horn, nesigurnom i nepoznatom, ali znatno kraćom rutom, koju je posada jedva preživjela.

Osim toga, kapetan je izuzetno okrutan u nametanju discipline i posada je bivala sve napetija i nezadovoljnija. Atmosfera se poboljšala kad su stigli na Tahiti. Rajsko okruženje briše sve ružne uspomene s putovanja. Fletcher se na otoku zaljubio i spetljao s tahićanskom princezom, što je još više uništilo disciplinu i razorilo prijateljstvo s Blighom.

Kad je stiglo vrijeme za polazak kući, posada je jedva pristala krenuti. Kapetan se odlučio vratiti istim putem i tada je Fletcher donio sudbonosnu odluku te preuzeo brod. Ostavio je kapetana i dio posade u čamcu, a s ostatkom se vratio prema Tahitiju.