Edmond - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Edmond

Edmond

Edmond (2005.)

First Independent Pictures / Discovery film i video

82' drama, triler

Režija:           Stuart Gordon

Uloge: Wiliam H. Macy, Mena Suvari, Julia Stiles, Denise Richards, Ling Bai, Jeffrey Combs, Dylan Walsh, Russell Hornsby, Debi Mazar, Rebecca Pidgeon

Scenario:        David Mamet

Producent/i:   Al Corley, Sam Englebardt

Zemlja:          SAD

Linkovi:

imdb

Edmond

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.71
7
0.00

Riječi proročice uzdrmati će temelje života situiranog poslovnog čovjeka koji napušta sigurnost doma na putu ka razotkrivanju vlastitih fobija i nesigurnosti.

'Vi niste tamo gdje pripadate' riječi su proročice upućene biznismenu Edmondu (William H. Macy), oženjenom poslovnom čovjeku koji u njima vidi povod za izlazak iz svoje dosadne ljušture i istraživanje nepoznatog. Edmond se po prvi puta izravno suočava sa ispraznosti vlastitog života i braka sa ženom čije ispade više ne može trpiti.

Napušta dom, ženu i sve što je do tada smatrao svakodnevnicom nakon čega započinje njegovo istraživanje noćog života Los Angelesa. Završava u baru gdje upoznaje čovjeka koji ga uvjerava da će seks riješiti njegove probleme te ga upućuje svodniku.

Na njegovo veliko iznenađenje prijateljice noći nisu baš jeftine, a svodnici sve samo ne uljudni. Nastavlja lutanje ulicama gdje nedugo zatim biva pretučen i opljačkan da bi ozavršio kod kuće sa konobaricom (Julia Stiles) sa kojom se upušta u debatu o rasizmu, životu, smrti i iskrenosti.

i.k.