Groznica subotnje večeri - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Groznica subotnje večeri

Groznica subotnje večeri

Saturday Night Fever (1977.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

118' drama, glazbeni

Režija:           John Badhem

Uloge: John Travolta, Karen Lynn Gorney, Barry Miller, Joseph Cali, Paul Pape, Donna Pescow, Bruce Ornstein, Julie Bovasso

Scenario:        Norman Wexler

Producent/i:   Kevin McCormick, Robert Stigwood, Milt Felsen

Zemlja:          SAD

Linkovi: IMDb

Groznica subotnje večeri

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.21
14
0.00

Devetnaestogodišnjak Tony Manero iz Brooklyna živi za subotnje večeri kada postaje kralj disco podija što ga udaljava od svakodnevnih problema.

Njemu vrhunac tjedna predstavlja odlazak u disko-klub, gdje je, zahvaljujući svojim posebnim plesnim pokretima, već priznati kralj plesnog podija. No čim se vrati kući, život više nije toliko bajan. U stalnoj je svađi s ocem i mora se natjecati sa starijim bratom, koji je izabrao svećenički poziv.

Osim obitelji koja ga ne razumije, Tony ima i drugi problem, a to je šugavi posao, kojeg mrzi. Prodavač u dućanu boje nije ono što je zamišljao kao svoj životni ideal. Sve se promijeni, kad u klubu upozna Stephanie i kad počnu trenirati za nastup na plesnom natjecanju.

Stephanie sanjari o životu izvan Brooklyna, a njeni planovi da se preseli na Manhattan promijene Tonyjev život zauvijek. Zbog toga i ne želi imati ozbiljnu vezu, makar je Tony stalno zavodi. Ipak, i on se razočara u svoj način života i odluči u dogovoru s njom započeti novi život