Praznik - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Praznik

Praznik

The Holiday (2006.)

Columbia Pictures / Continental film

135' komedija, romansa

Režija:           Nancy Meyers

Uloge: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black, Eli Wallach, Edward Burns, Rufus Sewell

Scenario:        Nancy Meyers

Producent/i:   Nancy Meyers, Bruce A. Block

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Praznik

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.74
57
0.00

Romantična komedija s lijepim (Jude Law i Cameron Diaz) i veselim parom (Kate Winslet i Jack Black) koji na predivnim lokacijama doživljavaju romansu.

Amanda (Cameron Diaz) i Iris (Kate Winslet) su uspješne žene, Amanda radi foršpane za filmove a Iris je novinarka Daily Telegrapha. Ipak, nemaju uspjeha u ljubavi i razočarane u muški rod, odlučuju privremeno zamijeniti kuće. Iris tako dolazi u otmjenu vilu u Los Angelesu a Amanda se useljava u Irisinu starinsku kuću pokraj Londona. Uskoro će obje upoznati zanimljive muškarce;Iris se druži s ostarjelim filmskim producentom (Eli Wallach) i s filmskim skladateljem Milesom (Jack Black)a Amanda upoznaje naočitog Irisinog brata Grahama (Jude Law).

Nancy Meyers je poznata po mnogim sentimentalnim i romantičnim komedijama ('Što žene vole')pa je tako i ovaj put zaigrala poznatu formulu i baš pred Božić izbacila film prigodno naslovljen 'Praznik'. Publici se očito svidjela kombinacija glamuroznih ljepotana (Jude Law i Cameron Diaz) te običnog dečka i cure iz susjedstva (Kate Winslet i Jack Black) te je film dobro prošao na blagajnama a iznenađujuće je i da je kritika relativno dobro prihvatila taj zašećereni film, možda zato što je film pun referenci na klasične holivudske filmove. Variety tako hvali predivne lokacije i zanosne glumce te tvrdi da će film 'natjerati ljude da se grle' a sentimentalna priča prihvatljiva je i ostalim kritičarima koji vide film kao dopadljivu žensku komediju.

 

s.p.