Apartman - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Apartman

Apartman

The Apartment (1960.)

United Artists Films / Continental film

120' komedija, drama, romansa

Režija:           Billy Wilder

Uloge: Jack Lemmon, Shirley MacLaine, Fred MacMurray, Ray Walston, Jack Kruschen, David Lewis, Hope Holiday, Joan Shawlee, Edie Adams

Scenario:        Billy Wilder, I. A. L. Diamond

Producent/i:   Billy Wilder, Doane Harrison, I. A L Diamond

Zemlja:          SAD

Linkovi: IMDb

Apartman

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
8
0.00

mrkemil 22.06.2007 Ocjena recenzije : 5.0

odlicno

Ovaj film se lagano gleda, zbog izvrsnih dijaloga i jos boljeg scenarija. Ovo je tipican primjer da film moze trajati 2 sata i ne biti dosadan. Briljantno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Serafin 20.06.2007 Ocjena recenzije : 3.4

Apartman

Billy Wilder, uvijek povezivan s komedijama, što je točno, no on u svojim komedijama ima jedan fini humor koji danas skoro da i ne postoji, zato bi ja njegove filmove nazvao humornim dramama. Takav je i film «Apartman» govori o ljudskim osjećajima, životu, ljubavi, ali sve to je prikazano bez ijednog gega, loše šale. Tu se smijete likovima, čak i osobinama, a ne gegovima i riječima.

Wilder uvijek zna okupiti vrijednu glumačku ekipu. Jack Lemmon briljira. Svojom jednostavnošću zavodi Shirley MacLaine, kao i same gledatelje. Ostao sam zapanjen koliko jednostavno čovjek može glumiti, on kao da glumi sebe, toliko je realan. Mi vjerujemo da je to on. Shirley MacLaine, slatka kao i uvijek zavodi nas očima, licem i glumom. Ona je dostojna partnerica Jacku Lemmonu. Trebalo bi još pohvaliti izvrsnog Fred MacMurray kao šefa i ljubavnika naš slatke Shirley MacLaine.

Scenarij je izvrstan, no to je vrlo često u Wilderovim filmovima. Wilder i Diamond uvijek jednu običnu priču pretvore u nešto čarobno, a tu čaroliju uvijek izvrsno začini Wilder svojom režijom. Wilder me uvijek iznenadi kako ne može napraviti loš film.

Pogledajte film, neće vas razočarati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kumpanjero 28.12.2006 Ocjena recenzije : 0.0

veselo i zgodno

krasno je što nas htv u programu "kinoteka" povremeno iznenadi naslovima kao što je "apartman", pa makar to bilo i u 8 ujutro, kao što je nedavno bio slučaj s ovim filmom.

radi se o klasičnom primjeru romantične komedije s tipičnim likovima (neobrazovana i dobra ljepotica, moralni nesnalažljivi dobričina, zločesti moćni šef, susjed čudak). pretpostavljam da je ovaj film postao uzor raznim scenaristima koji su osmišljavali suvremene romantične komedije, a koje se nisu tematski i fabularno bog zna kolko odmakle od "apartmana".

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: