Shrek 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Shrek 2

Shrek 2

Shrek 2 (2004.)

DreamWorks Pictures

105' animirani, komedija

Režija:           Andrew Adamson, Kelly Asbury

Scenario:        William Steig, J. David Stem

Producent/i:   Jeffrey Katzenberg, Aron Warner

Linkovi:

službeni site
imdb

Shrek 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.47
88
0.00

Oscarom ovjenčani 'Shrek' postavio je nove kriterije pričanja bajki i oduševio nas Eddy Murphyjem kao brbljavim Magarcem. Ovo je nastavak priče o šaljivoj družini.

Ono što se samo po sebi podrazumijeva je besprijekorna računalna animacija, a priča se nastavlja ovako: Shrek i Princeza Fiona se vraćaju s medenog mjeseca i pronalaze poziv njenih roditelja, vladara Dalekog kraljevstva (Kingdom of Far, Far Away).

Novopečeni tast i punica žele upoznati svog zeta. Vesela ekipa, naravno s Magarcem u društvu, dolazi u Fionino rodno Kraljevstvo, gdje ih dočekaju uzbuđeni podanici, kralj i kraljica, no na iznenađenje koje ih je dočekalo nikako se nisu mogli pripremiti. Ne samo da je Shrek... ne baš najzgodniji momak, još se k tome i njihova prelijepa kći pretvorila u malo manju ljepoticu. Njihovo vjenčanje pokvarilo je sve kraljeve planove...

Novi problem koji se javlja u ovom filmu je Shrekov suparnik, Šarmantni Princ (Prince Charming), koji se također bori za srce princeze Fione. Glas mu posuđuje Rupert Everett, koji vjeruje da animirani filmovi često imaju više srca i humanosti nego igrani, a kao uzora za ulogu navodi pokojnog britanskog glumca Terry Thomasa.

Još jedan među novim likovima je Mačak u Čizmama (Puss In Boots), kojeg sinkronizira veliki Shrek fanatik, Antonio Banderas. Iako je ovaj lik, zamišljen po uzoru na D'Artagnana i tri mušketira, trebao govoriti francuskim naglaskom, Banderas ga je pretvorio u lika sličnijeg Zorrou, sa neizbježnim španjolskim akcentom, a najsretniji je bio kada bi mu filmska ekipa dopustila promjene teksta i improvizacije.

U nešto manje od tri godine, koliko se radio 'Shrek 2', računalna animacija se pomaknula još koji korak naprijed, tako da se dvojka diči još boljim vizualnim dojmom od hvaljenog originala. Producent David Lipman kaže kako se inovacije u animaciji nisu uvodile radi njih samih, nego zbog potrebe priče, koja je u drugom nastavku filma sofisticiranija. No DreamWorks ovdje nije stao pa se već rađaju ideje o novim doživljajima debelog zelenog. Trailere za 'Shrek 2' naći ćete na njegovom službenom siteu.