Bijeg iz Alcatraza - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bijeg iz Alcatraza

Bijeg iz Alcatraza

Escape From Alcatraz (1979.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

112' drama, triler

Režija:           Don Siegel

Uloge: Clint Eastwood, Patrick McGoohan, Roberts Blossom, Jack Thibeau, Fred Ward, Paul Benjamin, Larry Hankin, Bruce M. Fischer, Frank Ronzio

Scenario:        Richard Tuggle

Producent/i:   Robert Daley, Don Siegel, Fritz Manes

Zemlja:          SAD

Linkovi:

IMDb

Bijeg iz Alcatraza

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.72
25
0.00

Film je baziran na istinitoj priči o jedinom pokušaju bijega iz Alcatraza, najčuvanijeg i najstrožeg zatvora na svijetu.

Frank Morris je 1960. godine stigao u Alcatraz, kao zatvorenik koji je već nekoliko puta bježao iz zatvora u kojima je dotad služio kaznu. Po dolasku je odmah poslan na razgovor s pompoznim stražarom, koji mu je objasnio da je iz ovog zatvora nemoguće pobjeći.

Čim je upoznao ostale zatvorenike i upoznao se s alkatraškom svakodnevicom, sprijateljio se s onima koji su mu se učinili najhumanijima. Prijatelji su mu postali Doc, stariji zatvorenik, kojem je slikanje u ćeliji omiljena zanimacija i Englez, zatvorski knjižničar.

Manje simpatičan susret imao je s Vukom, koji je za vrijeme vježbe u dvorištu pokušao probosti Morrisa. Za kaznu Morris završi u samici, a potom saznaje da u zatvor stižu njegovi stari prijatelji Jack i Clarence. S njima će možda uspjeti pobjeći iz ovog pakla.