Paralelni svjetovi - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Paralelni svjetovi

Paralelni svjetovi

Possible Worlds (2000.)

Alliance Atlantis Motion Picture Group / Blitz film i video

92' krimi, ZF, misterija

Režija:           Robert Lepage

Uloge: Tilda Swinton, Tom McCamus, Sean McCann, Gabriel Gascon, Rick Miller

Scenario:        John Mighton

Producent/i:   Victor Loewy, Charlotte Mickie, Ted East

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Paralelni svjetovi

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.40
5
0.00

Nakon misteriozne smrti izvjesnog gospodina krećemo u istraživanje njegovih alternativnih stvarnosti koje su redom povezane sa istom ženom.

Robert Lepage, kazališni režiser francusko-kanadskih korijena odlučio je svoj četvrti film snimiti na engleskom jeziku te tako svoj neobičan stil približiti većem broju potencijalnih gledatelja. U adaptaciji predstave kroz istragu smrti glavnog protagonista Lepage nam prezentira vlastiti pogled na smisao ljudskog postojanja.

George Barber je pronađen mrtav, sa 1000 dolara u džepu, ali bez mozga. Započinje policijska istrage misteriozne smrti između koje imamo prilike vidjeti trenutke Georgeova života u nekoliko paralelnih svjetova.

U svakom od tih svjetova/dimenzija/paralelnih života George je u kontaktu sa istom ženom. Joyce u svakoj priči ima različitu prošlost, različitu ulogu u Georgeovom životu, pa čak i različitu osobnost.

Tako su u jednoj stvarnosti George i Joyce zajedno odrasli u malnom mjestu na sjeveru, vjenčali se i proveli veći dio života zajedno dok se u drugoj upoznaju kao stranci te započinju vezu. U trećoj varijanti Joyce nikada prije nije vidjela Georgea.

i.k.