Mostovi okruga Madison - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Mostovi okruga Madison

Mostovi okruga Madison

The Bridges of Madison County (1995.)

Warner Bros.

135' drama, romansa

Režija:           Clint Eastwood

Uloge: Clint Eastwood, Meryl Streep, Annie Corley, Jim Haynie, Victor Slezak

Scenario:        Richard LaGravenese

Producent/i:   Kathleen Kennedy, Clint Eastwood, Tom Rooker

Zemlja:          SAD

Linkovi:

IMDb

Mostovi okruga Madison

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.65
40
0.00

filmofiljka 20.08.2009 Ocjena recenzije : 2.5

mostovi

clint savršen kao i uvijek. preporučam čitanje knjigice radi sitnih detalja koji ipak nedostaju u nijansiranju samih likova. film nije cmoljav nego realan i tužan poput pravih priča.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

titi1 02.12.2008 Ocjena recenzije : 0.0

nice...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Freak of nature 24.09.2008 Ocjena recenzije : 0.0

The bridges

Cula sam puno pohvala za ovaj film... a i sama Meryl Streep me je privukla da pogledam. I sto reci... Jednostavno tuzan, toliko realan i predivan film. Predivna prica izmedu Francesce i Roberta. Ona scena kada ga vidi na cesti i kada se bori sama sa sobom da otvori ta vrata... sva sam se najezila. No da je otvorila vrata mozda bi ovo bila jos jedna klišej prica sa happy endom. Kao sto je vec spomenuto dijalozi izmedu Meryl i Clinta, kao i njihova gluma - savrseni! I prekrasna mi je cijela ideja prosipanja njezinog praha kod mosta kako bi zauvijek ostala sa Robertom kad vec za zivota nije mogla. Jos samo da procitam knjigu....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

001 18.04.2008 Ocjena recenzije : 5.0

Ti prekrasni mostovi!!!

Dosta sam bio skeptican kada sam uzeo ovaj film u ruke. Razlog!. Pa vjerovatno taj što u naslovnoj ulozi bijaše Clint Eastwood koji se proslavio Spageti vesternima i nekako mi je bilo nezamisliva cinjenica, da upravo taj kauboj ( ili ako već preferirate Detektiv Harry) igra romantičnu dušu koja zavodi običnu kućanicu. Ali dosta o tome. Pročitao sam knjigu Mostovi Okruga Madison, prije nego li sam odlučio pogledati i sam film. I nisam progriješio, jer redatelj ( u ovom slučaju svestrani Clint) je vjerno uspio prenjeti 90% sadržaja knjige. I onako mi je osobno žao što malo bolje nije odradio kraj knjige, da se vidi zapravo što se dogodilo sa fotografom te njegovim životom poslije Franceske. Prekrasna fotografija, krajolici ali i odlični dijalozi između likova, doveli su me do razmišljanja o tome da je ovo jedan od najboljih filmova koje sam u životu pogledao. Jedna od meni najdražih ( ali ne i samo meni) i uprečatljivijih scena, jest ona gdje Franceska trese tepih na trijemu, i slučajno baca pogled prema cesti, gdje u daljini ugleda neznani kamion koji dolazi joj u susret. Ako niste pogledali ovaj film, smatram da je velika šteta te da je krajnje vrijeme da ga i pogledate. Vjeruj te mi neće te požaliti ni malo. Tada još možda i shvatite da možda ljubav i postoji u ljudima duže nego što ste zamislili. CITAT IZ FILMA: " Svi mi imamo snove koje smo kao mladi snivali, a kasnije u starosti shvatimo da ih nikada nećemo ostvariti. Možda i nisam ostvario sve svoje snove, možda nisam niti jedan, ali ipak su to snovi i drago mi je da sam ih barem imao". ;)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Sinja 20.02.2008 Ocjena recenzije : 4.0

The best

Daleko najljepša ljubavna priča pretočena u film.
Tek nakon gledanja filma sam nabavila knjigu i prvi put u životu mogu reči - Film je bolji od knjige. Knjiga je ustvari dosadna i totalno blijeda predhodnica ove sjajne ekranizacije.
Nakon gledanja Mostova redovno izgledam ko kakav zombi, natečenih i crvenih očiju, pogleda izgubljenog negdje u daljini, s istim pitanjem na usnama "Šta bi bilo da je samo izašla iz auta? Da je otvorila ona prokleta vrata i izašla iz auta?".

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

anamiek 29.11.2007 Ocjena recenzije : 0.0

most ljubavi

Ona je uzorna supruga i majka, koja ispunjava svačije želje osim svojih. Njeni snovi su ostali nedosanjani kada je osnovala obitelj. On je uspješan fotograf, sa neuspješnim ljubavnim životom. Njih dvoje se susreću u vremenu i prostoru da bi u samo nekoliko dana ispunili sve ono za čime su njihova srca žudjela cijeli život. Cijeli njihov život stopio se u jedan veliki most ljubavi. Predivan film sa izvrsnom glumom, meni inače drage Meryll Streep, i kao uvijek izvrstan Clint Eastwood. Nježna, romantična drama koja bi se mogla desiti bilo kome. Savjet: obavezno odgledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kikifrka 19.11.2007 Ocjena recenzije : 1.0

Dobar Film

Nisam pogledao cjeli ali mislim da je dobar.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lepajele 05.11.2007 Ocjena recenzije : 3.0

ah ta ljubav.....

..iskreno znam da se ovaj film ne svida bas velikom broju ljudi ali meni je jednostavno toliko dobar i toliko mi je prirasao srcu,,,jednostavno svaki puta kada je na TV moram ga pogledati,,,,,,,,jako lijepa ljubavna prica,,,kao da se dogada sada,,,,

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: