Orange County - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Orange County

Orange County

Orange County (2002.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

81' komedija

Režija:           Jake Kasdan

Uloge: Colin Hanks, Jack Black, Catherine O'Hara, John Lithgow, Schuyler Fisk

Scenario:        Mike White

Producent/i:   Herb Gains, Adam Schroeder, Scott Rudin

Zemlja:          SAD

Linkovi:

imdb

Orange County

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.33
3
0.00

Zamjenom rezultata prijamnog ispita Shaun nije primljen na fakultet. Ostalo mu je 24 sata da sa nadležnima riješi problem.

Sina Toma Hanksa gledamo u ulozi Shauna Brumdera, dječaka iz Oragne Countyja u Kaliforniji koji vodi bezbrižan život na valovima, provodeći slobodno vrijeme na dasci za surfanje. Usprkos činjenici da dolazi iz ekscentrične obitelji Shaun je ostao normalan.

Krajnje neobična nesreća na vodi koštala je njegovog prijatelja života što Shauna natjera na razmišljanje. Još pod dojmom netom pročitane novele Marcusa Skinnera čvrsto odlučuje posati pisac. Ulaže goleme napore kako bi povisio ocjene (na SAT ispitu), rješava se daske za surfanje i prijavljuje na Stanford koledž.

Nemalo je iznenađen odbijenicom sa Stanforda no nakon istrage shvaća da je njegov su njegovi rezultati na SAT-u zamjenjeni sa onima najlošijeg učenika. Preostala su mu 24 sata do završetka roka za upis.

Sve što treba učiniti jest uvjeriti nadležne da su pogriješili što će se pokazati kao veliki problem. U tome će mu pomoći brat aka Jack Black.

i.k.