Superman II - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Superman II

Superman II

Superman II (1980.)

Warner Bros.

127' akcija, avantura, fantastika

Režija:           Richard Lester

Uloge: Gene Hackman, Christopher Reeve, Ned Beatty, Jackie Cooper, Sarah Douglas, Margot Kidder, Jack O'Halloran, Valerie Perrine, Susannah York, Clifton James, E. G. Marshall, Marc McClure

Scenario:        Mario Puzo, David Newman, Leslie Newman

Producent/i:   Ilya Salkind, Pierre Spengler

Zemlja:          VB

Linkovi:

IMDb

Superman II

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.86
7
0.00

Lipanj je 1938. i na Zemlji dnevne novine Daily Planet postaju najutjecajniji list u Metropolisu.

Svjetlosnim godinama udaljen planet Krypton proživljava tešku krizu. Najveći znanstvenik na planetu, Jor-El, razotkrio je urotu generala Zoda i uvidio da se njihovom svijetu bliži kraj zbog nadolazeće eksplozije obližnjeg sunca. Svjesan na Kryptoncima nema spasa, Jor-El odluči spasiti svog tek rođenog sina Kal-Ela i pošalje ga sondom na daleki planet Zemlju.

Kal-El se spusti na farmu bračnog para Marthe i Jonathana Kenta, očara ih i oni ga usvoje te ga nazovu Clark. Već kao mali, dječak se razlikovao od svojih vršnjaka zbog nevjerojatnih moći. Mnogo godina kasnije, Clark izraste u pravog šeptrljavca i zaposli se kao novinar Daily Planeta te se zaljubi u kolegicu Lois Lane. Kad je potrebno, postaje Superman, čovjek s izuzetnim moćima, koji svijet spašava od zlikovaca.

Lois u Parizu upadne u zamku terorista koji prijete detonacijom atomske bombe na Eiffelovu tornju i Superman je spasi u posljednji trenutak lansiravši bombu daleko u svemir. Ondje eksplozija oslobodi generala Zoda koji s Ursom i Nonom stigne na Zemlju shvativši da svojim novootkrivenim moćima može zavladati planetom. Superman se zbog ljubavi prema Lois odrekao moći i više se ne može suprotstaviti okrutnim došljacima koji ucijene samog predsjednika.