Bosonoga - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bosonoga

Bosonoga

Barfuss (2005.)

Discovery film i video

118' komedija, drama, romansa

Režija:           Til Schweiger

Uloge: Til Schweiger, Johanna Wokalek, Nadja Tiller, Michael Mendl, Steffen Wink

Scenario:        Dina Marie Chapman

Producent/i:   Mickey Liddell, Wolfgang Braun, Til Schweiger

Zemlja:          Njemačka

Linkovi: imdb

Bosonoga

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
2
0.00

Luzer se zapošljava u psihijatarskoj ustanovi gdje dobiva otkaz već prvog dana, ali uspjeva spasiti život poremećenoj Leili koja ga slijedi kući.

Njemački glumac Til Schweiger se nakon dvije korežiserske uloge odlučio na samostalni projekt za koji je vlastititi scenarij, namijenjen snimanju u Americi, prilagodio uvjetima u domovini.

Schweiger glumi Nicka, crnu ovcu u obitelji kojem nikako da krene u životu. Ima naviku dobivanja otkaza dan, dva nakon zaposlenja. Kako se približava bratova svadba, bliži se i vrijeme kada treba izdvojiti novac za skupi poklon. Nick je, naravno švorc što nastoji promijeniti zaposlivši se kao čistač u umobolnici.

I tamo dobiva otkaz već prvog dana no uspjeva spasiti život suicidalnoj Leili koja se namjeravala objesiti u WC-u. Riječ je o bosonogoj djevojci koja odbija nositi cipele te i pati od posttraumatskog stresa izazvanog smrću majke.

Ona u Nikcu vidi spasitelja te se zaljubljuje u njega i prati ga kući. On se pak po prvi puta našao u situaciji u kojoj se mora brinuti za nekoga.

i.k.