Avioni, vlakovi i automobili - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Avioni, vlakovi i automobili

Avioni, vlakovi i automobili

Planes, Trains & Automobiles (1987.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

93' avantura, komedija

Režija:           John Hughes

Uloge: Steve Martin, John Candy, Laila Robins, Michael McKean, Kevin Bacon, Dylan Baker, Carol Bruce, Olivia Burnette, Diana Douglas

Scenario:        John Hughes

Producent/i:   John Hughes, Michael Chinich, Neil A. Machlis

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Avioni, vlakovi i automobili

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.36
11
0.00

Steve Martin očajnički nastoji doći kući na Dan zahvalnosti no to mu nikako ne polazi za rukom. Osuđen na društvo brbljavog trgovca.

Nakon što je gotovo cijelo desetljeće proveo snimajući teen komedije John Hughes se prešaltao na filmove u kojima se pojavljuje nešto više odraslih. Uz 'She's Having a Baby' ovo je drugi, uspješniji naslov koji je stekao svojevrsni kultni status.

Steve Marting glumi Neal Pagea, poslovnog čovjeka koji nastoji iz New Yorka doputovati kući u Chicago ne bi li Dan zahvalnosti proveo u krugu obitelji. To će se pokazati kao nimalo lagan zadatak nakon što ne uspije uhvatiti taksi i skoro izgubi glavu, da bi naposljetku saznao da mu je let odgođen.

To je samo početak problema za Neila kojega u stopu prati Del Griffith (John Candy), trgovac koji prodaje držače za tuš zastore. Razgovorljivi Del ne prestaje 'lajati' dijeleći savjete što Neila dovodi do ludila.

i.k.