Iza brave - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Iza brave

Iza brave

Lock Up (1989.)

TriStar Pictures / UCD

110' akcija, avantura, krimi

Režija:           John Flynn, David Lux

Uloge: Sylvester Stallone, Donald Sutherland, John Amos, Sonny Landham, Tom Sizemore

Scenario:        Richard Smith, Jeb Stuart, Henry Rosenbaum

Producent/i:   Michael S. Glick, Charles Gordon, Lawrence Gordon

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Iza brave

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.40
5
0.00

APP 20.03.2007 Ocjena recenzije : 1.0

Jedan od boljih Stalloneovih filmova

U 80-ima (pogotovo krajem desteljeća) Stallone je bio na vrhuncu slave i moći i nitko mu nije bio ravan. Zacementirao je svoje mjesto u filmskoj povijesti i modernoj kulturi sa likovima Rockyja i Ramba, te je bio ''ultimate action hero''. U toj fazi nastao je i ovaj njegov film koji (osim još filma ''Tango & Cash''snimljenih iste godine, gdje donekle i ponavlja ovu ulogu) predstavlja jedan od njegovih zadnjih filmova iz njegove ere akcijskog junaka. Jer proći će još nekoliko godina i loših filmova do slijedeće njegove uspješnice ''Cliffhangera''.
Film kao film ne nudi ništa novo. Stallone opet portretira ''larger than life'' ulogu i opet je sve u filmu podređeno njemu i naslovnom liku Franka Leonea. Uz pratnju poznatih glumaca (Stuherland, mladi Sizemore, odlični Sonny Landham kao Chink) dobili smo još jedno klasično akcijko ostvarenje u stilu 80-ih. U solidnom redatelju Flynnu i iskusnom scenaristu akcijskih filmova Jeb Stuartu (48 sati, Umri muški) Stallone je imao jako zaleđe za snimanje solidnog filma.
Na kraju smo dobili i možda bolji film nego što smo to od Stallonea očekivali. Iako je donekle u priču koja se u cijelosti odvija unutar zatvorskih zidova unio pomalo elemenata iz svojih prijašnjih filmova, sve u svemu funkcionira iznenađujuće dobro i gledatelju nudi kvalitetnu zabavu. Priča je solidna i treba zanemariti hrpu klišeja koji izviru iz svakog kadra, jer treba imati na umu vrijeme kada je film snimljen i bez toga Stalloneovih akcijskih junaka jednostavno ne bi bilo.
Ako ste voljeli akcijske filmove 80-ih, ovo je film koji neće razočarati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: