Projekt: Vještica iz Blaira II - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Projekt: Vještica iz Blaira II

Projekt: Vještica iz Blaira II

Book of Shadows: Blair Witch 2 (2000.)

Artisan Entertainment / Blitz film i video

90' horor, triler

Režija:           Joe Berlinger

Uloge: Kim Director, Jeffrey Donovan, Erica Leerhsen, Tristine Skyler, Stephen Barker Turner

Scenario:        Joe Berlinger, Dick Beebe

Producent/i:   Dan Myrick, Eduardo Sanchez, Bill Carraro

Zemlja:          SAD

Linkovi:

imdb

Projekt: Vještica iz Blaira II

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.00
7
0.00

Nakon što je malim pseudo dokumentarnim djelcem na prepad ostvaren golem uspjeh došlo je vrijeme i za (ne)logičan nastavak.

'Projekt: Vještica iz Blaira' izazvao je pravu pomutnju sada već davne 1999. godine. Bilo je to vrijeme kada su američki filmovi još dosta kasnili u domaćoj distribuciji no pokušaj prodaje priče pod autentičnu očigledno je prošao preko velike bare. Spomenimo još da je taj film snimljen za nevjerojatnih 30 000 dolara zaradio još nevjerojatnijih 250 milijuna postavši fenomen.

Nastavka se prihvatio redatelj Joe Berlinger koji se i sam pozabavio snimanjem dokumentaraca što mu je, sudeći po nagradama koje je primio, dobro išlo. Iako je i na nastavku trebao sudjelovati scenaristički dvojac Myric-Sanchez iz jedinice Berlinger je odbio njihov scenarij i napisao vlastiti, hollywoodski. Nema više amaterskog looka i drhtave kamere, ali zato ima desetak milijunčića za specijalne efekte.

Radnja je smještena u istoj šumi u Marylandu. Skupina studenata sa koledža iz Bostona fascinirana je događajima iz 1994. godine, točnije nestankom mladića iz originala, te kreće po odgovore na pitanja što se doista dogodilo.

i.k.