Telefonska govornica - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Telefonska govornica

Telefonska govornica

Phone Booth (2002.)

20th Century Fox / Continental film

81 min. triler

Režija:           Joel Schumacher

Uloge: Colin Farrell, Kiefer Sutherland, Forest Whitaker, Radha Mitchell

Scenario:        Larry Cohen

Producent/i:   Ted Kurdyla

Linkovi: imdb

Telefonska govornica

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.08
59
0.00

Pupa15 17.07.2021 Ocjena recenzije : 0.0

Triler za 10+

Jednostavno, Joel kad izbaci film, ja Moram pogledati,batman, Dan ludila su me odusevili,Ali ovaj film mogu gledati million puta, napet triler I jednostavno te radnja filma tjera da se uzivis u ulogu gkumca, toliko me fascinirao film da Sam skoro bio u njujorku I raspitivao se gdje je film sniman, apsolutna moja preporuka za sve Koji gotive trilere

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

metametafon 04.02.2011 Ocjena recenzije : 0.0

OVO JE PRAVI TRILER

Jednostavno dobar film.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mr blue 10.10.2009 Ocjena recenzije : 1.0

ORGINALNO I NAPETO

Iako su kritike podijeljene,ja sa sigurnošču mogu reći da je ovo jedan odličan film koji se ističe orginalnošču i zanimljivošču i vrlo dobrom glumom Collina Farella koji je tada bio na početku.Keifer Sutherland čiji se samo čuje glas i koji glumi poremečenog snajperista je prilično dobro i jezivo izveo svoj dio.Film svakako pogledajte jer se nećete moći odvojiti od ekrana.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

citadel 01.06.2008 Ocjena recenzije : 1.0

Okej

Taman sam pogledao ovaj film i odlučio sam ga potražiti na filmskom netu i recenzirati ga dok mi je još svijež u sječanju.
Moram priznat da sam zadovoljan. Film je prije svega napet i to mu je glavni adut. Onda dolaze napeti i zabavni dijalozi a ima i humora i cinizma. Film se doslovce prati bez daha i sat i pol prošlo je veoma brzo. Meni se više dojmio Forest Whitaker kao policajac nego Collin farell kao nekakvi modni šminker - bilo bi bolje da je Mel Gibson bio ovdje jer bi više pasao nego Collin.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

captain 10.01.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Jako dobro i napeto. ali samo na prvo gledanje. Drugi put je zbilja dosadan. Uostalom, pa tko normalan bi takav film gledao više nego jednom.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lars von trier fan 07.07.2005 Ocjena recenzije : 1.0

IZUZETNO NAPETO

Kada ćuo da je cijela radnja filma smještena u telefonsku govornicu, bio sam pomalo skeptičan. Ali kada sam pogledao ovaj triler bio sam oduševljen, jer me rijetko koji film držao na rubu kao ovaj. Režija Joela Scumachera je energična. Colin Farrell je odličan u ovoj zahtjevnoj ulozi. Kiefer Sutherland je pomalo jeziv, premda ga ne vidimo, nego sam čujemo njegov glas. Uglavnom, radi se o neobičnom, napetom, uzbudljivom i inteligentnom trileru koji će vas prikovati za kauč.

Ocjena filma: 5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Dabar 05.07.2005 Ocjena recenzije : 1.0

Country telephone

Ovaj film je fenomenalan i jako napet.Največi dio filma se odvija u telefonskoj govornici po čemu je i dobio ime.Preporučio bi ih srčanim bolesnicima.Ha,ha,ha!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

maky 05.07.2005 Ocjena recenzije : 3.0

Phone both

Film je zanimljiv i veoma napet bez ikakve akcije i humora! Luđak koji ga progoni nije baš sasvim na mjestu.Zanimljivosti u ovom filmu nema puno ali zato je posebno jer se skoro cijeli film odvija u telefonskoj govornici!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Jackie Chan 20.06.2005 Ocjena recenzije : 1.0

Telefonska govornica

Super film i jako napet.Radi se o poslovnom čovjeku kojega napada i ucjenjuje manijak,ali preko telefona.Odličan film koji jednostavno treba pogledati!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

luky11 16.06.2005 Ocjena recenzije : 2.8

Telefonska govornica

Film mi se jako svidio i jako je napet.Cijeli film vas drži u napetosti i kraj će vas doista iznenaditi.
Newjorški publicist Stuart Shepard našao se u nesvakidašnjoj situcaiji. Njegove laži napokon su ga došle glave. Zatočen je u telefonskoj govornici iz koje se ne smije maknuti kako ne bi dobio metak u čelo. Dok je mala crvena točkica snajperiste uperena u njega, Stu je prisiljen priznati sve svoje grijehe, javno.
Film se definitivno treba pogledati jer je jako zanimljiv.Siguran sam da nećete bezveze potrošiti novce u videteci.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

John Doe 12.11.2004 Ocjena recenzije : 3.17

Zakašnjela recenzija

Možda sam u startu posebno nabrijan kad je u pitanju Joel Schumacher, pa film i nisam mogao bolje primiti. Jer, tip jednostavno ne zna! Ne zna od dobrog materijala napraviti dobar film, ne zna iz svojih ograničenih mogućnosti izvući maksimum! Tako je upropastio serijal o Batmanu, tako je totalno zblesao potencijalno snažan "8 mm", tako je i banalizirao ovaj film.
Gledao sam ga davno, još sam posuđivao VHS, pa neću ulaziti u detalje, koje sam ionako nastojao zaboraviti (kao nakon svakog lošeg filma). Pišem ovo samo zato što sam naletio na njega među nedavnim recenzijama i što sam uočio (pre)visoku prosječnu ocjenu.
Samo ću rezimirati... Kod Schumachera ništa nova - isto poigravanje s artom, ali objema nogama na sigurnom tlu, bez nadahnuća, proračunato i hladno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Vuchko 10.11.2004 Ocjena recenzije : 3.4

Colin Farrell d.o.o.

Na pocetku filma uvod tipa Zona Sumraka/Hitchcoock nam naslucuje obrise radnje. Od samog pocetka filma ocito je da je Farrelova energija i karizma ono sto bi trebalo iznijeti film, no uz ociti manjak "dubine" bilo prilikom uvodjenja novih likova u film ili njihove interakcije film krece u smjeru tipicnog "uci iz svojih pogresaka" happyenda. uz to casting je mogao biti malo bolji bar po pitanju glavnog negativca, iako cijenim mladjeg Sutherlanda kao glumca, cinjenica je da ima jedan od karakteristicnijih glasova Hollywooda, a samim time je neizvjesnost oko identiteta snajperista svedena na minimum. Uz sve nedostatke film je zanimljiv i pruza zadovoljstvo gledanja (sve do samog kraja koji je samar cijelom fimu).

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

songoku 10.05.2004 Ocjena recenzije : 2.5

zanimljivo

Tko bi rekao da se u ovako naizgled jednostavnu i statičnu radnju može natrpati ovoliko uzbuđenja? Farrel je odličan, Schumacher pristojno režira za razliku od nekih prijašnjih radova, a glas snajperista s druge strane žice je tako hladan i jeziv da filmu daje još bolji dojam. U moru neoriginalnih filmova, jako, ali jako novo i zanimljivo. Pogledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

-ante 24.04.2004 Ocjena recenzije : 1.2

prosječno

ne volim ni loela schumachera ni farrella. obojica po mome sudu nisu snimili gotovo ni jedan dobar film. sjetimo se samo batman katastrofe schumacherove. ali to je druga priča.
za razliku od prethodnih filmova, ovaj čak i ima nekakvu priču koja odmiče od prosječnosti. ipak nije lako smisliti sat i pol radnje u samo jednoj sceni.
veoma dobra fotografija, po meni loš casting, loša glazba, ocjena 2+/5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

iggy 30.01.2004 Ocjena recenzije : 3.0

Phone Booth

Nakon istinski lošeg ½Batmana i Robina½, tko bi pomislio da će Joel Schumacher potpisati ½Zemlju tigrova½ i ½Govornicu½ te u oba filma imati jednog od ponajboljih glumaca mlađe generacije, Colina Farella? Iznenađenja su uvijek dobrodošla. Kako su ga nazivali, ½kralj B-filmova½, Larry Cohen u 90-ima bio je sve, samo ne kralj. Bez angnžmana, smišljao je svoj scenarij o čovjeku koji podizanjem slušalice u telefonskoj govornici postaje žrtva zbog vlastitih ½grijeha½; polaznu ideju imao je još krajem 70-ih, međutim, zaplet mu je predstavljao, a onda su govornice bile načičkane jedna do druge i stoga se sve ubrzo zaboravilo. Pojava mobitela vraća Cohena u igru što rezultira pokretanjem dulje potrage (od 1998.) za odgovarajućom ekipom koja bi to prenijela na platno. Kompanija Fox ulaže ½skromnih½ 10 milijuma dolara (automatski otpadaju: redatelj Michael Bay, Tom Cruise, Mel Gibson i Will Smith) i konačno počinje snimanje. Nenametljivo, jednostavno, zanimljivo. Moderni Amerikanac razapet između žene, ljubavnice, snajperista i moćnih medija-ironija i cinizam na djelu, sasvim opravdano. Sjajno napisani dijalozi, rijetkost za današnji Hollywood, pružaju zadovoljstvo gledanja filma koji traje odličnih 80 minuta (više nego prikladno) tako da se teško gledatelj može osjećati prevarenim. Je li moralno iskupljenje pred kraj patetika ili ne, procijenite sami.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: