Zavjet šutnje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zavjet šutnje

Zavjet šutnje

The Covenant (2006.)

Screen Gems / Blitz film i video

97' akcija, horor, triler

Režija:           Renny Harlin

Uloge: Steven Strait, Sebastian Stan, Laura Ramsey, Taylor Kitsch, Toby Hemingway, Jessica Lucas, Chace Crawford, Wendy Crewson

Scenario:        J.S. Cardone

Producent/i:   Andre Lamal, James McQuaide, Roger Mincheff

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Zavjet šutnje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.54
13
0.00

Petero obitelji natprirodnih moći obvezalo se na zavjet šutnje davne1692. godine. Jedna je obitelj željela veće ovlasti te je prognana no sada se ponovno pojavljuje.

U centru radnje filma snimljenog prema noveli Arona Coleitea i Tone Rodrigueza su četvorica studenata predodređenih za velike stvari. Oni su, naime, nasljednici loze koja je krajem 17. st. stekla velike moći istovremeno se obvezujući na zavjet šutnje.

Natprirodne moći je imala još jedna, peta obitelj, koja se također obvezala na zavjet šutnje. Vođena pohlepom prekršila je dogovorena pravila u želji da se izdvoji iz ostalih i postane još moćnija što je rezultirao progonstvom i, barem se tako smatralo, krajem njihove loze.

Vraćamo se u današnje vrijeme točnije na zabavu na kojoj se pojavljuje tijelo mrtvog studenta što pokreće lančanu reakciju koja će dovesti do rasvjetljavanja misterije o doseljenicima u Massachsetts, a možda i otkriti što se krije iza zavjeta koji je štitio obitelji četvorice studenata dugi niz godina.

i.k.