Raskrižje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Raskrižje

Raskrižje

State and Main (2000.)

El Dorado Pictures

105' komedija, drama

Režija:           David Mamet

Uloge: Alec Baldwin, Charles Durning, Clark Gregg, Philip Seymour Hoffman, Patti LuPone, Sarah Jessica Parker

Scenario:        David Mamet

Producent/i:   Alec Baldwin, Jonathan Cornick, Martin J. Barab

Zemlja:          Francuska, SAD

Linkovi: IMDb

Raskrižje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Nakon što je bila potjerana iz grada u kojem je trebala snimiti film, filmska ekipa brzo pronalazi novu lokaciju.

Iskusni redatelj Walt Price, neiskusni scenarist Joseph White i ostali članovi dolaze u gradić Waterford u Vermontu koji može odglumiti 19. stoljeće i u kojem već postoji stara vodenica neophodna za snimanje povijesnog filma "Stari mlin". Međutim, brošura koju su imali o gradu zastarjela je. Vodenica je izgorjela prije 40 godina.

Budžet je i bez toga previše rastegnut, pa scenarist White mora promijeniti priču, tako da vodenica više nije potrebna, premda je u naslovu filma. To, međutim, nisu jedine nevolje koje su snašle redatelja Walta Pricea. Glavna glumica Claire Wallesley odbija pokazati svoje grudi ako joj ne plate dodatnih 800 tisuća dolara. A glavni glumac Bob Barrenger ima sklonost prema maloljetnim djevojkama što koristi mlada konobarica.

Kad vlasnica gradske knjižare Ann Black ostavi lokalnog političara zbog scenarista Whitea, ovaj odluči osvetiti se ekipi, a to je najlakše učiniti tako da optuži Barrengera za napastovanje maloljetnice. Međutim, jedini svjedok koji ih je vidio zajedno je White i o njegovom svjedočenju ovisi sudbina filma.