Domino efekt 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Domino efekt 2

Domino efekt 2

The Butterfly Effect 2 (2006.)

New Line Cinema / UCD

92' drama, ZF, triler

Režija:           John R. Leonetti

Uloge: Eric Lively, Erica Durance, Gina Holden, Lindsay Maxwell, Dustin Milligan

Scenario:        Michael D. Weiss

Producent/i:   William Shively, A.J. Dix, Anthony Rhulen

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Domino efekt 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.42
12
0.00

markoboban 20.05.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Promeni prošlost

John R. Leonetti ('Mortal Kombat: Annihilation', iz 1997.) potpisuje svoj drugi dugometražni film, po scenariju koji je napisao Michael D. Weiss inspirisan memoarima čuvenog Johna Frankenheimera.Dva mlada para odlaze na izlet na obližnje jezero, kako bi proslavili rođendan zgodne Julie (Erica Durance), koja se sprema da saopšti nešto važno svom dečku, Nicku (Eric Lively).Telefonski poziv na koji se Nick javlja pokrenuće čitav niz čudnovatih događaja... Nastavak koji ne nudi ama baš ništa novo, originalno, sveže.Čista reciklaža nečega što smo već videli u prvom delu, samo urađena kranje neinventivno, bez imalo mašte, sa tankom pričom i osrednjom glumom koju dobijamo od mahom mlade glumačke postave.Možda najbolja stvar jeste lokacija na kojoj je snimano (Vancouver i okolina), jer uvodni deo deluje sasvim idilično, u pravoj prirodnoj atmosferi.U celini ipak je ovo jako bledo, dosta lošije od prvog dela (mada ni prvenac nije nešto vrhunski odrađen), pa stoga zaobiđite u širokom luku.Posle ovoga, pitam se da li da se usudim i odgledam treći nastavak, koji me čeka u compu, a da pritom izbegnem neprijatno iznenađenje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

citadel 15.05.2009 Ocjena recenzije : 4.0

ne toliko loše

Ovaj film sam odbijao pogledati zbog sve večeg saznanja o njegovoj kvaliteti, putem prijatelja i medija, koje su dakako bile loše, te time nisam htio narušiti dojam o prvom nastavku koji mi je odličan.
Ubrzo, je izašao treči nastavak za kojeg kažu da nije loš toliko koliko drugi nastavak. Pa onda sam morao prisilno pogledati drugi dio da bih gledao treći - iako sva tri nastavka su zasebna s potpuno drugim glumcima ali iste tematike.
Dakle, za vrijeme gledanja odmah mi je upala u oči loša gluma - osim glavnog lika koji je bio prolazan, nemaštovita režija, scena kad je kamera statična a samo prikazuje par kako brbljaju i pitam se jeli redatelj zaspao dok je snimao pojedine scene. Tek sam se malo zagrijao za film u sceni kada pogiba djevojka glavnog glumca kojemu sam ime zaboravio budući da nije bio nimalo upečatljiv. Od tog dijela filma, sam film počinje biti zanimljiv, pogotovo kad se protagonistu dogodi prvo iskustvo vračanja u prošlost, tkz. 'domino efekt'. Naravno, sprječava smrt djevojke ali navlače druge probleme što je već vidljivo u prvom nastavku. I već od pola filma prestaje biti zanimljiv i počinje ličiti na Beverly hills, lik posječuje klubove nabijene erotikom, drogom, tučnjavama, zavadama sa kolegama i šefom na poslu. Gubi se svaka nit vezana sa misterijom i film zbilja gubi na gledljivosti. Tek zadnjih par minuta opet vuče pažnju vračanje u prošlost i smrt glavnog lika dok njegova djevojka preživi i tu gledatelj shvača da je bila trudna i da ima dijete a zadnja scena daje naslutiti da bi i samo dijete moglo biti uhvačeno u vrtlogu domino efekta.
Sve u svemu,nije toliko loše s obzirnom na loša očekivanja koja su tome pripomogla. Da sam kojim slučajem očekivao jednaku kvalitetu kao kod prvog dijela i neke inovacije, sigurno bih ovaj film prestao gledati nakon 15 minuta.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

damirooo 27.06.2007 Ocjena recenzije : 5.0

katastrofa,ni sijena prvome

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

burek 20.04.2007 Ocjena recenzije : 3.0

Nije bas pretjerano dobar , gori od najgoreg nastavka ikad. Moja ocjena je 2 zbog truda , jer je tribalo biti mazohist za snimiti ovakvo sranje___________ako se ne slažete s mojim mišljenjem obavezno pročitajte damirooo-ovu recenziju jer čovjek stvarno kaže pametno , kako je (tj. svaka riječ mu stoji, i to uspravno) !!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: