Krv i čokolada - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Krv i čokolada

Krv i čokolada

Blood and Chocolate (2007.)

MGM / Blitz film i video

98` fantastika, romansa, triler

Režija:           Katja von Garnier

Uloge: Agnes Bruckner, Hugh Dancy, Olivier Martinez, Katja Riemann, Bryan Dick, Chris Geere, Tom Harper, John Kerr, Jack Wilson, Vitalie Ursu, Bogdan Voda, Kata Dobó, Rodica Mandache, Lia Bugnar, Mihai Calin

Scenario:        Ehren Kruger

Producent/i:   Wolfgang Esenwein, Hawk Koch, Gary Lucchesi, Tom Rosenberg, Richard Wright

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Krv i čokolada

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.13
15
0.00

Baš kao Djed Mraz i Uskršnji Zec, i vukodlaci su stvarni – žive i djeluju u današnjoj Rumunjskoj, izlaze, zaljubljuju se i tako to.

Vivian (Agnes Bruckner) bi bila obična neobična tinejdžerica da istovremeno nije i vukodlak. Ona voli sve što vole mladi – radi u slastičarnici, provaljuje noću u crkve i trči mahnito po gradu, a život bi joj bio još i ljepši da nije zločestog vođe čopora Gabrijela (Olivier Martinez), od čijeg je konzervativnog tradicionalno-vukodlačkog stava o tome tko što treba raditi u čoporu gori jedino njegov engleski sa stranim naglaskom.

Iako nikada nije opravdavala vukodlačka pravila, Vivian se protiv istih nikada nije ni bunila. No, situacija se komplicira kada upoznaje Aidena (Hugh Dancy), mladog Amerikanca koji se u Rumunjskoj skriva od oca, crta stripove o europskim mitskim bićima, a svojim osmijehom lomi srca pripadnicama ljepšega spola, bile one vukodlačice, vampirice ili bilo kakve druge beštije. Ni Vivian ne ostane imuna i oni se upuštaju u vezu. Zabranjenu, dakako, jer drevni zakoni kažu da bi Vivian trebala pripasti vođi čopora, kao jedna od njegovih brojnih supruga/priležnica.

Ova romantična teen-fantazija s nešto pucačine pred kraj filma najviše će se svidjeti obožavateljima `Buffy`. Iako mu nedostaje ironijskog odmaka koji je obilježio seriju, sadrži dovoljno tinejdžerskog bunta, romantike, light-gothika i europskih stereotipa da zabavi sve one koji još nisu izašli iz faze `Anne Rice`. Spomenimo još i to da je veći naglasak stavljen na romansu i dramu (individualac vs. tradicionalna obitelj) nego na triler ili horor, makar se film tako reklamira.

Vukodlaci u filmu nisu tako zabavni kao oni iz 80ih (što će reći da nemaju trendy frizure i nisu slinavi), ali još uvijek su alergični na srebro. Novost je jedino u tome da oblik mogu mijenjati po volji.

Kritika je slabo primila film, a ni publika mu nije bila baš sklona. Zaradio je oko 3.5 milijuna dolara u američkim kinima i tek 10 % pozitivnih recenzija na Rotten Tomatoes. Filmu su zamjerili svašta – od glume preko dijaloga pa do specijalnih efekata, iako se često napominjalo da `ovo nije niti najbolji niti najgori film kojeg su pogledali` (npr. Ted Muphy). Zanimljiv je i komentar na imdb-u koji ga je nazvao `mediokritetstvom u svome najboljem izdanju`.