Gospođica Potter - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Gospođica Potter

Gospođica Potter

Miss Potter (2006.)

MGM / Blitz film i video

92' obiteljski, melodrama

Režija:           Chris Noonan

Uloge: Renee Zellweger, Ewan McGregor, Emily Watson, Barbara Flynn, Bill Paterson

Scenario:        Richard Maltby Jr.

Producent/i:   Mike Medavoy, David Kirschner, Corey Sienega

Zemlja:          Velika Britanija, SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Gospođica Potter

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.43
14
0.00

mareva 31.07.2012 Ocjena recenzije : 3.0

charming

Inspirirajuć film, definitivno. Onaj koji se jednako dojmi i odraslih i djece, a to je teško postići ponekad. Petera Rabitta doma nemam, ali ovaj bi film bio dostojna zamjena, kao što je i Renee izvrsno prikazala Beatrix kao jednu divnu i osebujnu ženu i autoricu dječjih knjiga.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

aileen 12.09.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Nova žena

Žalosno mi je da današnja djeca nemaju pojma o tome tko je B.Potter i što je ona radila. Na sam spomen Petera Zeca njihovo je pitanje:" Jel to nova igrica na kompjuteru?" Ali što je tu. S Myriam se slažem u dvije stvari a to su da nije dobro ciljana skupina gledatelja tj.da nije točno određena i da je neka druga glumica mogla bolje odradit ovu ulogu jer ni sama ne volim njene grimase. Međutim, cijeli film je istinita inerpretacija njenog života a ne kao San M.J.Barrieja gdje je kraj izmišljen samo kako bi se publika dobro osjećala. Kao i obično Ewan Mcgregor je obavio odličan posao, zaista mi je super kako se on može opustit u svakoj ulozi dok nisam toliko zadovoljna s Renee iz gore spomenutih razloga. Najbolji dio filma je suprostavljanje B.Potter društvu koje žene smatra nečime sporednim bez svog mišljenja i svojih želja. Žena je u to doba zapostavljana i bez mogućnosti odlučivanja o svom životu u svakom pitanju (ljubav,posao, kućanstvo...). B.Potter možda nije ni znala koliko je pomogla da se žena uzdigne do položaja gdje i ona ima pravo riječi. Sve u svemu, film je odličan prikaz početak 20.stoljeća i odličan prikaz B.Potter (bez lažiranja i preuveličavanja) što me je oborilo s nogu. Ali (uvijek postoji taj ALI...) Renne mi je to malčice pokvarila svojim grimasama,no svejedno je film zaslužio 4.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Myriam 12.06.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Miss Too ambitious

Beatrix Potter bez sumnje spada u nezaobilaznu povijest dječje ilustracije i spisateljstva za najmlađe, pa sam , ponesena radoznalošću i ljubavlju prema ''ženskim temama', otišla gledati film.Drag mi je Ewan McGregor,jako volim Emily Watson (posebno u Equilibriumu,nešto sam ''luda'' za tim filmom,podsjeća me na ''Fahrenheit 451'').Renee Zellweger mi je posebna priča, teško se nakad odlučujem da li mi dobro glumi ili ne,ovdje si je zaista dala zavidnog truda,čineći mi se čak i malo preambiciozna. Čini se gladna razvikanog kipića (irelevantnog kvaliteti filmova).No, imam prigovor njenoj ekspresiji,toliko me nekad nervira njeno preglumatavanje,grimase koje čini svojim ionako ružnim usnama, da mi je uprkos pitkom i lijepom filmu išla totalno ''na jetra''.Tako je glumatala i u Jerry McGuireu,i tamo mi je išla na živce.Svo vrijeme sam zamišljala u toj ulozi meni dragu Kate Winslett, koja se pokazala krasan izbor u ''Snu za životom J.M.Barrieja'', pa bi to ljepše od Renee odradila i u ovom filmu.
Inače, moram priznati, film raznježuje fragilna ženska bića, vraća nas u djetinjstvo,u doba nevinosti,pa sam ga gledala raspoloženo, iako je meni osobno zasmetalo što film nije niti za djecu (preozbiljan je za kikiće), niti za odrasle (predjetinjast i simplificiran).Tvorci su ,želeći bolji uspjeh filma,trebali odrediti ciljanu skupinu malo bolje.Ovako, u kinu sam bila sa par curičaka (teen), i bakica, no film je prekrasan , zanimljiv, nježan.Meni osobno žalostan i dirljiv detalj , odnos Miss Potter i majke (imam takvu), pa mi je feministička poruka filma o jakosti i samostalnosti divna.Ipak, zbog Reneeine ''glume'' dajem 4.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: