Alibi - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Alibi

Alibi

The Alibi (2006.)

Sony Pictures Home Entertainment / Blitz film i video

90' komedija, drama, romansa

Režija:           Matt Checkowski, Kurt Mattila

Uloge: Steve Coogan, Deborah Kara Unger, Jon Polito, Jerry O'Connell, Aimee Garcia, Selma Blair, Sam Elliott

Scenario:        Noah Hawley

Producent/i:   Julia Eisenman, David Garrett, Douglas Hansen, Bob Hayward

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Alibi

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
6
0.00

devlishus 09.06.2007 Ocjena recenzije : 0.0

izvrstan scenarij

al nisu imali za glumce tako da kauboji glume mafiju i zbilja bi trebalo napravit remake s malo ozbiljnijom postavom,pa cak i domaćim glumcima ;)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 29.05.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Nevjerni d.o.o.

Ovom filmu me privukla radnja koja se vrti oko agencije čiji je zadatak pružanje alibija ljudima koji varaju svoje muževe i žene. Upravo takva radnja koja je prilično originalna i zanimljiva pruža više nego dobar temelj za razvijanje komičnih situacija i stvaranje jednog zabavnog filmića.
Kao još jednu vrlinu istaknuo bih i to što se odlučilo na snimanje malog filma bez velikog budžeta i zvijezdi što je po mom mišljenju pridonijelo lepršavosti i opuštajućem ritmu koje se osjeti tokom cijelog filma.
Redateljima Checkowskom i Mattilu, te scenaristu Hawleyju, kojima je ovo bio prvi veći uradak, treba čestitati jer su snimili film kakav bi i trebao biti s obzirom na tematiku koju obrađuje i na koji način. K tome još su komičnom tonu filma dodali još elemente trilera, a osjeti se i utjecaj redatelja poput Tarantina (to je posebno vidljivo iz završnog dijela filma kada se kombinira s puno elemenata koji su dotad bili slabo povezani i počinju činiti jednu cjelinu.)
Iako se radi o malom filmu, ipak se uspjela okupiti prilično dobra glumačka ekipa koje će svi prepoznati, a uglavnom se radi o glumcima koji svoju karijeru temelje na sporednim ulogama u velikim filmovima (Elliot, Brolin, Blair, Coogan, Romijn, Rollins....)
Ipak film pati i od određenih manjih nedostataka, što se može i očekivati od ovakvog tipa filma (to se najviše vidi pred kraj filma kada se radnja do kraja zapetlja, kada se malo pretjeralo sa silnim pletkama koje je Ray osmilsio i koje se odvijao točno u detalj kako je on predvidio.). Svejedno, tome ne treba pridodati veliku pozornost, jer ne kvari općeniti dojam filma koji je više nego dobar.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: