Dr. No - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dr. No

Dr. No

Dr. No (1962.)

MGM / Continental film

110 min. akcija, avantura

Režija:           Terence Young

Uloge: Sean Connery, Ursula Andress, Joseph Wiseman

Scenario:        Richard Maibaum, Johanna Harwood, Berkely Mather, Terence Young

Producent/i:   Albert R. Broccoli, Harry Saltzman

Linkovi: imdb

Dr. No

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.40
25
0.00

johnny08 26.11.2008 Ocjena recenzije : 3.0

'I think they were on their way to a funeral!'

Kao svaki ljubitelj Jamesa Bonda nisam propustio pogledati na HRT-u prvi James Bond film i prisjetiti se koliko je on ustvari dobar. "Dr. No" utire put svim sljedećim filmovima u serijalu jer predstavlja sve ono što Bond film mora imati. Veliku dozu akcije, lijepe žene, nekoliko saveznika, moćnog negativca, predivne lokacije i naravno karizmu koju nosi glavni glumac. Po meni najbolji Bond, James Bond, Sean Connery je muževan, šarmantan i odličan u ulozi najpoznatijeg tajnog agenta. Također ovaj film mi se sviđa zbog činjenice što nema puno pretjeranih i nemogućih akcijskih scena, sve je to umjereno i pokriveno s dobrim scenarijem. Stalno se pitamo tko je taj Dr. No, kako izgleda, koji mu je plan i polako sve više saznajemo kad Bond dolazi na Rakov otok. Isto tako tamo je jedna nezaboravna scena u kojoj predivna Ursula Andress izlazi iz mora i zasjenjuje sve Bond djevojke koje će dolaziti 40 godina nakon nje. Zbog prelijepe Ursule, karizmatičnog Connerya i dobre priče vrijedi pogledati prvi i jedan od najboljih Bond filmova u dugovječnom serijalu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Ancica 25.05.2005 Ocjena recenzije : 4.0

Dr. No je početak jednog od najuspješnijih serijala u filmskoj povijesti i svi sastojci formule su već tu dobro utvrđeni: negativac sa zločestim megalomanskim planom, zgodne cure, egzotične lokacije, intigantan početak, vrhunski i vrlo bučan rasplet i, naravno, šarmantan i super-sposoban glavni lik. Također i jedan od boljih Bond filmova.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Katarina 15.02.2005 Ocjena recenzije : 4.0

Prvi Bond

...i jedan od boljih. Tu ima svega što će poslije obilježiti serijal: Sean Connery (po mom mišljenju, jedini pravi Bond) je vrlo uvjerljiv, Ursula Andress prekrasna (naročito u sjajnoj sceni izranjanja iz mora), tu je i poznata Bondova tema koja će se pojavljivati u svim slijedećim filmovima, negativac ima vrlo ostvarljiv plan čije ostvarivanje treba spriječiti. Svi su sastojci tu, pa naravno da je i film prava poslastica, osim možda za one odgojene na modernim Bondovima koji se ne razlikuju puno od ostalih akcića. U ono vrijeme Bond je bio vrlo prepoznatljiv i razlikovao se od sve ostale produkcije, danas to više i nije slučaj. Možda je stvarno vrijeme da ga prepustimo povijesti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

saririk 07.06.2004 Ocjena recenzije : 4.0

'Bond. James Bond.', debi

Prva ekranizacija serije romana Iana Fleminga o tajnom agentu Njezina Velicanstva temeljene na autobiografskim momentima autora. Kazu da je Fleming zapravo htio Rogera Moorea za ulogu Bonda, ali, srecom, ovaj se u to vrijeme nije mogao rijesiti svog ugovora za snimanje 'Sveca' za TV. Sean Connery je, po meni, najbolji Bond: opasan, zgodan, duhovit i vrlo uvjerljiv pritom.
Prica je solidna, negativac dovoljno inteligentan i opasan za 'world as we know it', pejzazi tropska idila, Ursula jedna od najseksipilnijih Bond-cura, akcijske scene uspjele. Sjajan start!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

songoku 26.04.2004 Ocjena recenzije : 1.4

first but not least...

prvi film iz JB serijala, Sean Connery s perikom, Ursula Andress koja u kupaćem kostimu izlazi iz vode i dijabolični negativac. Dovoljno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

-ante 25.04.2004 Ocjena recenzije : 2.33

početak sage

prvi i možda čak i najpopularniji film o jamesu bondu. vjerojatno i najbolje conneryjevo utjelovljenje dotičnoga agenta. u kasnijim nastavcima nije uspio postići željenu maniru iz prvog nastavka.
film ima i svoj zaštitni znak-ursulu andress, koja je možda čak zasjenila i samoga bonda.
ipak, za ta vremena, to je bio prilično nekonvencionalan nastup.
priča ima glavu i rep, dobar zaplet, logično rješenje, ali se ne mogu oteti dojmu da je to isto još jedan u nizu akcijskih filmova.
iskreno, prema meni, najbolje je jamesa bonda utjelovio george lazenby u " u službi njezina veličanstva "- već kultnome filmu o bondu.
vis a vis svega, dr. no je sigurno dobar početak sage koja sada već ima 20 nastavaka.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

joeOK 20.02.2004 Ocjena recenzije : 3.0

ako je ikad nešto lijepo izronilo iz mora onda je to bila ona Ursula,legendarna scena legendaran film koji svakako tre
ba pogledati.možda i najbolji film cijelog serijala

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: