Pakao je za heroje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pakao je za heroje

Pakao je za heroje

Hell Is for Heroes (1962.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

90' drama, ratni

Režija:           Don Siegel

Uloge: Steve McQueen, Bobby Darin, Fess Parker, Nick Adams, Bob Newhart

Scenario:        Richard Carr, Robert Pirosh

Producent/i:   Henry Blanke

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Pakao je za heroje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Steve McQueen glumi antiheroja buntovnika na čelu malobrojne američke jedinice čiji je zadatak zavarati mnogobrojnije Nijemce.

Harry Guardino glumi narednika skupini američkih vojnih veterana (James Coburn, Nick Adams, Mike Kellin) za vrijeme Drugog svjetskog rata koji se spremaju na povratak kući. Njima se pridružuje odlikovani ratni heroj, zbog nedoličnog ponašanja nedavno degradirani poručnik Reese (Steve McQueen) koji ima velikih problema sa nadređenima no zato se odlično snalazi na bojištu.

Vođa jedinice upoznat je sa Reeseovim problemima, ali i sa njegovim kvalitetama stoga ga štiti od strogog kapetana (Joseph Hoover). Njegove će sposobnosti doći do izražaja kada ih umjesto kući u Ameriku otpremaju na prvu liniju bojišta gdje im je zadatak čuvati poprilično širok teritorij bez ikakve pomoći.

Nastoje smisliti plan kako zavarati neprijateljia i natjerati ga da misli kako je njihov broj nekoliko puta veći. Coburnov lik modificira džip ne bi li zvučao kao tenk te ga vozi izvan vidnog polja neprijatelja. Njegov kolega Newhart pretvara se da razgovara sa stožerom na liniji koju nijemci mogu čuti, a i drugi dolaze sa zanimljivim idejama.

i.k.