Mary - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Mary

Mary

Mary (2005.)

IFC Films / Discovery film i video

83' drama

Režija:           Abel Ferrara

Uloge: Vincent Gallo, Sarah Polley, Juliette Binoche, Heather Graham, Forest Whitaker, Matthew Modine, Marion Cotillard, Stefania Rocca

Scenario:        Abel Ferrara, Mario Isabella, Simone Lageoles, Scott Pardo

Producent/i:   Jean Cazes

Zemlja:          Italija, Francuska, SAD

Linkovi: imdb

Mary

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.33
3
0.00

Senzibilna glumica nastoji pronaći odgovre na pitanja o žviotu i smrti nakon što je odglumila najpoznatiju sveticu Mariju Magdalenu.

Za razliku od kolege mu Rona Howarda (Da Vincijev kod) Abel Ferrara ne pokušava nam nametnuti svoje viđenje Marije Magdalene i Isusa Krista već nam dopušta da to učinimo sami. Svaki od glavnih likova njegova filma opsjednut je Isusovim životom na neki način te svaki od njih nastoji pronaći odgovore na pitanja koja ih muče.

Tony Childress je režiser filma o Isusu. Sebi je dodijelio i ulogu najpoznatije ličnosti koja je hodala planetom dok je uloga Marije pripala Marie Palesi (Juliette Binoche). Ona je pak nakon snimanja krenula u Jerusalem kako bi istražila mjesta koja je svetica posjetila.

Godinu dana nakon snimanja filma Isusom se bavi i TV novinar Ted Younger (Forrest Whitaker), voditelj gledane emisije koji se nastoji etablirati kao autoritet za na tom području.

U jednoj od svojih emisija ugošćuje i Tonyja koji dolazi promovirati film i govoriti o temi. Tada dolazi do sukoba dvojice ljudi kojima je to puno više od obične teme, a Tonyjevi obiteljski problemi dodatno će zakomplicirati situaciju.

i.k.