George Washington - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      George Washington

George Washington

George Washington (200.)

Free Country U.S.A.

89 min drama

Režija:           Candace Evanofski, Donald Holden, Damian Jewan Lee, Curtis Cotton III, Rachael Handy, Paul Schneider, Eddie Rouse

Uloge: David Gordon Green

Scenario:        David Gordon Green

Producent/i:   Sam Froelich, David Gordon Green, Sacha W. Mueller, Lisa Muskat

Zemlja:          Amerika

Linkovi: imdb

George Washington

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Uznemirujuća borba s emocijama ostaje nakon tragične pogiblje prijatelja u životima troje dvanaestogodišnjaka. Potresna, realistična i poetična priča.

Priča počinje u gradiću u Sjevernoj Karolini. Dvanaestogodišnja Naisi je prekinula svoju kratku vezu s godinu dana starijim Buddyjem jer joj se čini predjetinjast. Novi dečko u kojeg se zagledala je mladi George, puno ozbiljniji i zreliji, ali i osjetljiviji od ostalih vršnjaka. George boluje od rijetke bolesti zbog koje stalno mora nostiti kacigu jer mu kosti na lubanji nisu u potpunosti zacijelile.

U nesmotrenoj igri i naguravanju Georga, Naisi i još dvoje djece iz društva, dešava se tragedija koja na svima ostavlja dubok trag. Sada su prijatelji prepušteni jedni drugima i nesretna situacija ih nagna da u trenu odrastu. Svaki se na svoj način bori s osjećajima krivnje koji ih prožimaju.
 
Debitanski film tada mladog režisera jednoglasno je osvojilo kritiku i publiku.  Bio je u konkurenciji Sundancea, na uglednom festivalu A kategorije u Torontu osvojio nagradu Otkriće, dobio nagradu Newyorškog kritičarskog kruga za najbolji prvi film, te je u istoj je kategoriji bio nominiran za jednu od najuglednijih nagrada Nezavisni duh.

Specifično je što su sva djeca koja su glumila u filmu bila debitanti, ali ipak nakon filma nisu nastavila s glumačkom karijerom.