Boje nasilja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Boje nasilja

Boje nasilja

Colors (1988.)

Orion Pictures Corporation

120' akcija, krimi, triler

Režija:           Dennis Hopper

Uloge: Sean Penn, Robert Duvall, Maria Conchita Alonso, Randy Brooks, Grand Bush, Don Cheadle

Scenario:        Michael Schiffer

Producent/i:   Robert H. Solo

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Boje nasilja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.30
10
0.00

Policajac veteran upoznaje mladog štićenika sa zakonom bandi koji vlada u Los Angelesu nakon čega slijedi vatreno krštenje.

U L.A.-u postoji golemi broj organiziranih bandi koje se bave kriminalnim djelatnostima što policiji otežava njihovu kontrolu i provođenje zakona. To je posao Seana Penna i Roberta Duvalla koji glume mladog policajca odnosno veterana, pripadnika tzv. gang unita.

Bob Hodges (Robert Duvall) je veteran koji zna kako funkcionira ulica te da je tu i tamo potrebno prekršiti pravila kako bi se riješila nezgodna situacija. Danny McGavin (Sean Penn) je potpuno drugačiji tip policajca, novi, nabrijani dečko u kvartu koji gleda samo kako će što više ljudi pospremiti iza rešetaka. To dovodi do sukoba dvojica policajaca što daje lošu sliku o policiji na terenu.

U filmu imamo prilike vidjeti kratku romansu između Pennovog lika i djevojke koja se nalazi s druge strane te ne može prihvatiti kako se on odnosi prema njezinim ljudima. Isto tako pratimo sudbinu mlađeg brata jednog od pripadnika bande koji ima prilike izabrati drugačiju budućnost.

Ulične bande prikazane u Hopperovom filmu puno su više od organizacija koje su uglavnom bave kriminalom. Većini njihovih članova one po prvi puta pružaju osjećaj pripadnosti, poput obitelji koju u pravom smislu te riječi nisu nikada imali.

i.k.