Nenadigran - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Nenadigran

Nenadigran

Invincible (2006.)

Walt Disney Pictures / Continental film

108' drama, biografski

Režija:           Ericson Core

Uloge: Mark Wahlberg, Greg Kinnear, Kevin Conway, Elizabeth Banks, Michael Rispoli

Scenario:        Brad Gann, Mike Rich

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Nenadigran

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
5
0.00

APP 17.07.2007 Ocjena recenzije : 1.0

Ostvarenje američkog sna

Još jedan film iz Disneyeve produkcije s hrpom moralnih poruka, crno-bijelim likovima i predvidljivom radnjom, iako je snimano po istinitom događaju.
Iako navedeno bi navelo da je riječ o lošem filmu, ovdje se radi o solidnom uratku u kojem je (opet) riječ o sportu i (po tko zna koji put) o, Amerima omiljenom, američkom nogometu.
Priča prati lokalnog konobara kojem osim sporta ništa drugo ne ide u životu. Odluči se prijaviti na otvorenu audiciju za omiljeni mu tim, a dalje vam neću govoriti o čemu se radi, jer je lako za pogoditi.
U naslovnoj ulozi kao nositelja filma gledamo Wahlberga, koji je svoj posao odradio solidno, ali ipak se trebao malo više uživjeti u lik. Pod tim mislim na određene trenutke koje nejgov lik proživljava (recimo kada sazna da je izabran u momčad i sl.), kojima Wahlberg nije posvetio dovoljno pažnje, te lik Vincea izgleda i pomalo bedasto kao da ne zna što se događa ili ga previše ne interesira.
Također liku trenera, kojeg je utjelovio Kinear, nije posvećeno dovoljno pažnje, a pogotovo njegovom odnosu sa Vinceom. Isto vrijedi i za Elizabeth Banks u ulozi Janet. Pohvala ide sporednim glumcima u ulogama Vinceovih prijatelja iz kvarta, koji su pružili kvalitetne nastupe i gledatelja uvjere da im je stvarno stalo da Vince uspije.
Film je režirao relativno nepoznati Core, koji je odradio posao rutinski, upravo onako kako to Disneyju odgovara. Posebno bi pohvalio prikaz utakmica i scena na stadionu koje su napravljene uvjerljivo, dok opet nije takav slučaj s prikazom razdoblja 70-ih godina.
Ako nemate nekog pametnijeg posla, a želite ubiti sat i pol vremena, ovaj film je kao stvoren za to.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 22.06.2007 Ocjena recenzije : 3.0

SOLIDNO

Oduvijek sam volio sportske filmove. Lagano se gledaju, imaju sretni završetak i na putu prema kraju filma prolije se dosta suza. Takav je i ovaj film. Jedina zamjerka je upućena na stil trčanja Marka Wahlberga. Mark, Mark mozes ti i ljepše trčati-gornji dio tijela ti je previše ukočen zbog kretenske teretane, a ruke nisu dovoljno opuštene. Ipak jos uvijek ljepše trči od Harrisona Forda, koji je ipak malo pretežak i star. Soundtrack filma je izvrstan. Posebno se ističe pjesma HOW LONG od grupe ACE (čisti klasik od pjesme).

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: