Zvjezdane staze IV: Putovanje kući - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zvjezdane staze IV: Putovanje kući

Zvjezdane staze IV: Putovanje kući

Star Trek IV: Voyage Home (1986.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

119' ZF

Režija:           Leonard Nimoy

Uloge: William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, James Doohan, George Takei, Walter Koenig, Nichelle Nichols, Jane Wyatt

Scenario:        Steve Meerson, Peter Krikes, Harve Bennett, Nicholas Meyer

Producent/i:   Ralph Winter

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Zvjezdane staze IV: Putovanje kući

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.75
4
0.00

Kirk i posada Enterprisea putuju u 20. st. ne bi li spasili čovječanstvo od katastrofe prouzrokovane izvanzemaljskom sondom.

Umjesto Enterpriseom Kirkova posada se vraća kući Klingonskim brodom Bird of Prey kojim su prometovali svemirskim bespućima u prošlom nastavku. Na putu nailaze na misterioznu sondu koja ispušta čudne zvukove. Ispostavlja se da je riječ o glasanju kitova.

Slijedi ne odveć logičan, ali svakako zanimljiv zaplet koji uključuje pretpostavku da bi Zemlja mogla biti uništena ukoliko odaslani zvukovi ostanu bez odgovora. Pošto su dotični kitovi izumrli u 23. st. posada Enterprisea je primorana vratiti se u dobro nam poznato 20. st. točnije u dobre stare osamdesete kako bi pokupili dva kita, vratili se u svoje vrijeme i tako spasili rodni nam planet.

Sljedeća scena koju imamo prilike vidjeti jest slijetanje nevidljivog Klingonskog broda u Golden Gate Park u San Franciscu. Uz relativno originalan scenarij ovaj film slovi kao jedan od najzabavnijih u serijalu. Na Zemlji ćemo vidjeti mnoštovo zanimljivih, komičnih scena poput obračuna Spocka i punkera u autobusu i Chekovog raspitivanja oko nosača sa nuklearnim pogonom.

i.k.