Zodiac - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zodiac

Zodiac

The Zodiac (2005.)

THINKFilm / UCD

92' drama, triler

Režija:           Alexander Bulkley

Uloge: Justin Chambers, Robin Tunney, Rory Culkin, Philip Baker Hall

Scenario:        Alexander Bulkley, Kelly Bulkley

Producent/i:   Corey Campodonico

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Zodiac

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.67
6
0.00

Priča o jednom od najkarizmatičnijih serijskih ubojica svih vremena iz perspektive inspektora opsjednutog njegovim privođenjem i njegovog sina.

Nešto prije Davida Finchera famoznim se slučajem Zodiac pozabavio i Alexander Bulkley, redatelj i scenarist filma koji naglasak stavlja na detektiva Matta Parisha i njegovu obitelj.

Nakon prvog ubojstva mladog para u prosincu 1968. detektiv Parish dobiva u zadatak što je prije moguće riješiti slučaj. Odmetnuti novinar u međuvremenu daje veliki prostor nepoznatom ubojici što širi strah među ljudima. Parishova žena i 12godišnji sin Johnny su također pod velikim stresom čemu dodatno pridonosi očeva sve naglašenija opsesija slučajem.

Stvar će se dodatno zakomplicirati sredinom 1969. nakon ubojstva još jednog para nakon čega slijedi famozni telefonski poziv u policijsku postaju sa priznanjem ubojstava. Lokalne novine istovremeno dobivaju pismo, kriptogram koji bi trebao otkriti identitet ubojice.

Pisma, pozivi, šifrirane poruke i golema medijska pozornost dovode Matta i njegovu obitelj na rub ludila, a uslijedit će i nova ubojstva.

i.k.