Umri muški 3 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Umri muški 3

Umri muški 3

Die Hard: With a Vengeance (1995.)

20th Century Fox / Continental film

118' akcija, krimi, triler

Režija:           John McTiernan

Uloge: Bruce Willis, Jeremy Irons, Samuel L. Jackson, Graham Greene, Colleen Camp, Larry Bryggman

Scenario:        Roderick Thorp, Jonathan Hensleigh

Producent/i:   Andrew Vajna, Buzz Feitshans, Robert Lawrence

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Umri muški 3

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.54
24
0.00

maximo 17.09.2008 Ocjena recenzije : 3.0

"e ono buraz do jaja"...

Umri muški 3 ,jedan od posljednjih pravih akcijskih filmova,vratio se McTiernan,vratila se dublja priča,preokret na kraju,crnja frend(buddy film),opet švabe i naravno opet se sve vrti oko novca,teško je opisati gušt prvog gledanja trojke,jednostavno sjedite prikovanih za ekran,izvrsni Irons(savršen glas za telefonski dio negativca),Jackson-uvijek dobar,i naravno Bruce kao nadrkani McLane sa glavoboljom ali i dalje dobrim smislom za humor npr kad mlati krupnog mađara te mu u isto vrijeme priča da ima jedan isti on u "Obitelji Addams".za dizanje raspoloženja,legendarno

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

filmaš 18.08.2007 Ocjena recenzije : 4.0

Die Hard Part III

E,kad vam se brat opakoga kriminalca kojeg ste prethodno ubili,kaže da se baš s vama želi igrati igru Simon says,onda to definitivno nije dobro...Za običnoga čovjeka.No kada su tu Bruc e Willis i Samuel L.Jakson,onda se nemate za što brinuti.Jedino da vam ne ponestane kokica i pića dok gledate ovo akcijsko remek djelo u kojem se čak i vidio legandarni auto Yugo.Svakako pogledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DragonRage 03.08.2007 Ocjena recenzije : 3.0

Think fast. Look alive. Die hard.

Die Hard serijal je gotovo identičan Indiana Jonse serijalu. Prvi film je bio izvrstan, bezvremenski, drugi je nešto slabiji, i da tako kažem, "najlošiji" u trilogiji, dok je posljednji fenomenalan, najžešći i najzabavniji te gotovo i mrvicu bolji od samog originala. A uz to, nakon nekoliko desetaka godina, oba serijala su dobila i novi četvrti nastavak. Također baš kao i u “Indiani Jonesu 3”, i ovdje su Nijemci ponovno negativci, kao i u originalu, a tu je i novi lik koji pravi društvo našem starom znancu John McClaneu. Uglavnom radi se o potpuno drugačijem nastavku čiju je režiju ponovno preuzeo John McTiernana, koji je odveo taj serijal u jednom drugačijem smjeru, no ipak zadržao karakteristiku Die Hard filmova - Bruce Willisa koji je i dalje do grla sa teroristima. No ovaj puta kao što rekoh nije sam, već je dobio i društvo u obliku Samuel L. Jacksona u ulozi Zeusa Carvera uz čiju pomoć McClane jurca kroz cijeli New York kako bi spriječio bombaške napade i pljačku nacionalne rezerve zlata od strane Simona i njegove ekipe. Priča je iznimno pametna i napeta,te "ukrašena" sa nekoliko izvrsnih preokreta i nudi nam fenomenalnu vožnju od prve pa do posljednje minute. Također, ovaj nastavak se izvrsno nadovezuje na original, tako što je gl. negativac Simon zapravo brat Hansa Grubera kojeg je izvrsno odigrao Jeremy Irons, pa radnja tako djelomično ima veze i sa originalom. Zanimljivo, John McTiernan je želio da Simona Grubera odigra Sean Connery, no ovaj je to na žalost odbio ne želeći igrati tako dijaboličnog negativca. Božićno vrijeme je ovaj put zamjenjeno "babljim ljetom" što je filmu dalo malo drugačiji štih, a neki popratni likovi iz prethodnih filmova,kao npr. McClaneova žena, iritantni novinar i Sgt. Al Powell su izbačeni, ali nimalo ne nedostaju. Film je svojevremeno postao veliki hit,te najuspješniji film u serijalu što se zarade tiče,zaradivši sve ukupno 361 mil.$.
Sve u svemu izvrstan nastavak izvrsnog akcijskog serijala koji mu je udahuo malo svježine.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: