Potraga za komedijom u Islamskom svijetu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Potraga za komedijom u Islamskom svijetu

Potraga za komedijom u Islamskom svijetu

Looking For Comedy In The Muslim World (2005.)

Warner Independent Pictures / Blitz film i video

98' komedija

Režija:           Albert Brooks

Uloge: Albert Brooks

Scenario:        Albert Brooks

Producent/i:   Joanne Perritano, Herb Nanas

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Potraga za komedijom u Islamskom svijetu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

1.00
3
0.00

Kao izaslanik američke vlade komičar Albert Brooks posjećuje Indiju i Pakistan ne bi li doznao što to može nasmijati 300 milijuna Muslimana.

Američka vlada sprema neobičnu diplomatsku misiju na čelu koje je senator Fred Dalton Thompson. On se pak obraća poznatom komičaru Albertu Brooksu te mu iznosi njegov zadatak - valja provesti mjesec dana u Indiji i Pakistanu te napisati 500 stranica teksta sa obrazloženjem što je to što tjera osmijeh na lica tamošnjeg stanovništva.

Iako isprva nije siguran želi li prihvatiti posao mogućnost odlikovanja od strane najvišeg državnog vrha pokazuje se kao sasvim adekvatna motivacija. Brooks ne gubi vrijeme već sa dvoje vladinih agenata u ulozi asistenata prelijeće ocean i započinje ispitivati ljude što ih nasmijava no, uvidjevši da tamo baš i nema komedijaša odlučuje sam organizirati veliku predstavu u nadi se da će mu to pomoći da dobije željene odgovore. Ta se predpostavka pokazuje kao pogrešna.

Osim u glavnoj ulozi Brooks se pojavljuje i kao scenarist, režiser i producent filma koji nam na humorističan način nastoji približiti američki pogled prema drugim, njima ne odveć poznatim kulturama.

i.k.