Nema rezervacija - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Nema rezervacija

Nema rezervacija

No Reservations (2007.)

Warner Bros. / Continental film

104' komedija, drama, romansa

Režija:           Scott Hicks

Uloge: Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart, Patricia Clarkson, Abigail Breslin, Jenny Wade, Lily Rabe, Bob Balaban, Eric Silver, Brian F. O'Byrne

Scenario:        Carol Fuchs, prema scenariju Sandre Nettelbeck za 'Belle Marthu'

Producent/i:   Kerry Heysen, Sergio Aguero

Zemlja:          SAD, Australija

Linkovi:

službeni site
imdb

Nema rezervacija

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.35
17
0.00

Catherine Zeta-Jones odgaja 'malu miss Amerike' i prepucava se s Aaronom Eckhartom. Još jedna romantična komedija u kojoj ljubav ide kroz želudac.  

Kate Armstrong (Catherine Zeta-Jones) je uspješna, ali emocionalno hladna šefica kuhinje čiji se život okreće naglavačke kada, nakon smrti sestre, postaje skrbnica svoje devetogodišnje nećakinje Zoe (Abigail Breslin). Istovremeno vlasnica restorana Paula (Patricia Clarkson) dovodi Nicka Palmera(Aaron Eckhart), koji imaju drugačiji, opušteniji pristup radu u kuhinji. Kate se osjeća ugroženo, te se Između nje i Nicka javlja neprijateljstvo. No Kate uskoro shvaća da mora naučiti izraziti osjećaje i uspostaviti vezu s malom Zoe, a i odnosi između nje i Nicka postaju sve prisniji...


'Nema rezervacije', r: Scott Hicks, trailer  

'Nema rezervacije' je još jedan od rimejkova europskih filmova, tj. obrada romantične komedije 'Belle Martha' Sandre Nettelbeck. Ovog puta u pitanju je prilično doslovno rekreiranje, sa scenama sličnim lokacijama, ali i s dodatkom - ekstrapopularne zvijezde. Prema 'USA Weekendu' Catherine Zeta-Jones jedan je dan (wow!) radila i kao poslužiteljica, a kada bi joj gosti rekli da jako sliči Catherine Zeti-Jones, odgovorila bi: 'To mi stalno govore!'. 

Ipak, njezin rad na ulozi nije se previše dojmio kritičara. Roger Ebert (Chicago Sun-Times) zaključuje da su u filmu 'Nema rezervacije' likovi 'previše rezervirani', te da je inače odličan redatelj redatelj Scott Hicks ('Sjaj') napravio film u kojem likovi 'osjećaju više strasti prema hrani nego jedni prema drugima'. I Kirk Honeycutt (Hollywood Reporter) primjećuje sličnu stvar, po njemu je pogrešan bio casting Catherine Zete-Jones i Aarona Eckharta, između kojih uopće nema nikakve kemije, čak tvrdi i da 'izgledaju kao da im je neugodno u kuhinji'. Ipak, za Williama Arnolda (Seattle Post-Intelligencer) najbolja stvar u filmu je baš Catherine Zeta-Jones, a James Berardinelli (ReelViews) misli da 'Nema rezervacije' 'možda neće postati moderni klasik'. Peter Rainer (Christian Science Monitor) preporučuje film, i to nakon večere, no 'samo ako nedavno niste gledali 'Juhu-hu'.

s.p.