Šaptač konjima - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Šaptač konjima

Šaptač konjima

The Horse Whisperer (1998.)

Touchstone Pictures

170 min drama, romansa

Režija:           Robert Redford

Uloge: Robert Redford, Kristin Scott Thomas, Sam Neill, Sam Neill, Scarlett Johansson, Chris Cooper, Cherry Jones

Scenario:        Nick Evans, Eric Roth

Producent/i:   Patrick Markey, Rachel Pfeffer, Robert Redford

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Šaptač konjima

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.20
5
0.00

Robert Redford u ulozi princa, koji ovaj puta ne jaše konja već priča, tj. šapuće s njim, i tako spašava mladu djevojčicu, njenu majku i samog konja u nevolji.

Odnos između trinaestogodišnje Grace i njezine prezaposlene majke Annie MacLean uglavnom je telefonski, no sve se mijenja nakon što mlada Grace doživi veliku traumu. Hladnog zimskog dana, njena najbolja prijateljica i ona odlaze sa svojim konjima na jahanje. Nesmotreno vrludajući imanjem nađu se usred prometne ceste. Na njih naleti kamion uslijed čega Graceina prijateljica zajedno s konjem pogiba, dok ona više nikad neće moći hodati samostalno, bez pomoći štaka.

Njezina najveća ljubav-konj Pilgram-također više nije isti. Ne podnosi Graceinu prisutnost. Annie MacLean želi pomoći kćeri i smatra da njen psihički oporavak leži u ozdravljenju njezina konja. Iz tog razloga angažira kauboja Toma Bookera -za kojeg je poznato da razumije "jezik konja" kako bi im pomogao u kolektivnom iscijeljenju..

Noseći glavnu ulogu u adaptaciji istoimenog bestselera Nicholasa Evansa Robert Redford potvrđuje da je, što se tiče izgleda i glume, i on baš kao i dobro vino, to bolji što je stariji. On je tu istovremeno i režiser koji je od ove nježne psihološke drame napravio pravo malo ekranizirano remekdjelo, dok je tada još mlada Scarlett Johansson u ulozi Grace tu prvi puta ozbiljnije zapela za oko raznim utjecanjim filmašima, al da će postati ovako ultraseksi popularna čini se nitko nije niti slutio...