Hannibal: Početak - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Hannibal: Početak

Hannibal: Početak

Hannibal Rising (2007.)

MGM / Pa-Dora

117' drama, horor, triler

Režija:           Peter Webber, Michel Pascal

Uloge: Gong Li, Gaspard Ulliel, Ivan Marevich, Aaron Thomas, Rhys Ifans

Scenario:        Thomas Harris

Producent/i:   James Clayton, Duncan Reid, Dino de Laurentiis

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Hannibal: Početak

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.62
21
0.00

Nakon što mu pred njegovim očima ubiju roditelje i pojedu sestru mladi Hannibal zauvijek je obilježen i predodređen na karijeru serijskog ubojice.

U eri prequela došlo je vrijeme da se upoznamo sa pozadinom jednog od najpoznatijih serijskih ubojica. Od Anthonya Hopkinsa ni traga ni glasa, u glavnoj ulozi mlađahni Francuz Gaspard Ulliel koji nam nastoji prikazati kako je monstrum stvoren.

Krajem Drugog svjetskog rata mladi Hannibal Lecter (Gaspard Ulliel) živi s roditeljima i sestrom u Litvi. Zemljom vlada strašna glad i bezakonje. Hannibal svjedočim monstruoznom ubojstvu sestre za koju je bio jako vezan. Godinama životari u ruskom sirotištu iz kojeg naposlijetku bježi ujaku u Pariz.

Po dolasku u francusku prijestolnicu saznaje da mu je ujak umro, ali toplu dobrodošlicu priređuje mu njegova prelijepa udovica, Lady Murasaki (Gong Li). No ni ona ne može odagnati noćne more i stravična priviđanja koje ga prate od najranijih dana

Daroviti Hannibal ipak upisuje medicinski fakultet gdje stječe znanja i usavršava vještine koje će mu pomoći da se osveti svima koji su zaslužni za smrt njegove sestre.

Ovaj prequel najjednostavnije je opisati kao priču o stvaranju serijskog ubojice opsjednutog osvetom uz nekoliko zanimljivih, 'mesnatih' prizora.

i.k.