Zvjezdana Prašina - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zvjezdana Prašina

Zvjezdana Prašina

Stardust (2007.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

128' avantura, fantastika, romansa

Režija:           Matthew Vaughn

Uloge: Charlie Cox, Claire Danes, Sienna Miller, Michelle Pfeiffer, Robert De Niro, Ian McKellen, Peter O'Toole, Rupert Everett

Scenario:        Jane Goldman, Matthew Vaughn

Producent/i:   Lorenzo di Bonaventura, Michael Dreyer, Neil Gaiman, Matthew Vaughn

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
Imdb

Zvjezdana Prašina

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.15
66
0.00

Karakteristični likovi iz bajki zakuhali su fantastičnu kašu u kojoj omiljeni začin nije žličica Vegete, nego prstohvat zvjezdane prašine.

Mladi Tristan (Charlie Cox) zaljubljen je u lijepu, ali nezainteresiranu Victoriu (Sienna Miller). Kako bi privukao njezinu pažnju i osvojio hladno srce, obećaje da će joj donijeti palu zvijezdu. Put ga vodi daleko iz mirnog sela, u začaranu i mističnu zemlju. Naposlijetku pronalazi zvijezdu no iznenadi se kad shvati da je ona živo biće - prekrasna djevojka Yvaine (Claire Danes). No, Tristan nije jedini koji se želi domoći njezine čarolije. Četiri princa i duhovi njihovo troje mrtve braće žele se uz pomoć zvijezde dokopati očevog  prijestolja. Probleme stvara i zla vještica Lamia (Michelle Pfeiffer) koja se nada da će joj zvijezda vratiti nekadašnju ljepotu. Srećom, Tristanu u pomoć priskače nebeski gusar - kapetan Shakespeare (Robert De Niro) sa svojim letećim brodom. 


Službeni trailer

Spektakularne čarolije i romantična priča zadovoljit će ljubitelje 'živjeli su dugo i sretno' filmova, dok će galerija poznatih glumaca i njihovih čudnovatih likova zaintrigirati malo zahtjevniju publiku. Redateljska palica prvotno je bila ponuđena Terryu Gilliamu koji je upravo bio završio snimanje 'Braće Grimm' pa je želio predah od bajkovitih filmova. Zamijenio ga je Matthew Vaughn.

Kritika se složila da je ovo pravi fantastični film, no neki smatraju da je možda otišao malo predaleko u forsiranju magične atmosfere. 'U filmu je sve začarano osim kuhinjskog sudopera,' napisao je kritičar Varietya, a loše kritike (kojih je malo) uglavnom idu na račun glumaca: 'Cox i Danes su tako bezbojni' ili 'Cox je dobar kao glavni junak, ali ostale uloge su slabo podijeljene.' Ipak, na Rotten Tomatoesu film ima ukupno 78% pozitivnih kritika, što znači da će dostojno zadovoljiti i stare i mlade bajkoljupce.

z.m.