Tjelohranitelj - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Tjelohranitelj

Tjelohranitelj

The Bodyguard (1992.)

Kasdan Pictures

130' romansa, triler

Režija:           Mick Jackson

Uloge: Kevin Costner, Whitney Houston, Gary Kemp, Bill Cobbs, Ralph Waite, Tomas Arana

Scenario:        Lawrence Kasdan

Producent/i:   Kevin Costner, Lawrence Kasdan, Jim Wilson

Zemlja:          SAD

Linkovi: IMDb

Tjelohranitelj

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
12
0.00

Preplašena pjevačica dobiva prijeteća pisma, ali brižni tjelohranitelj tu je da ju zaštiti. Ljubavna afera između njih je na pomolu.

Romantična drama koja je od već tada super poznate, tada još čiste, Whitney Houston napravila još veću divu, a ni Kevin Costneru nije loše došla da potvrdi njegov zvjezdani status.

Whitney u filmu glumi svoju filmsku kopiju - poznatu pjevačicu Rachel Marron - koja na vrhuncu svoje slave počinje primati prijeteća pisma od nepoznatog obožavatelja. Angažira tjelohranitrelja Franka Farmera (Kevin Costner), koji je jako profesionalan i ozbiljan u namjeri da je zaštiti, dok ona svoje prijetnje shvaća olako. On ima svoje duhove iz prošlosti i paranoje da će mu se ponovno desiti neuspjeh, jer zadnjeg klijenta nije uspio spasiti. Frank prati Rachel u stopu i lijepa pjevačica malo po malo slama Frankov suzdržani gard, te se njih dvoje polako i oprezno upuštaju u romansu. Ipak, autor prijetećih pisama još uvijek ne spava, dok oni ni ne slute da je isti netko iz Racheline neposredne blizine...

Nakon "Plesa s vukovima" i političke drame "JFK", Kevin Costner se okušao i u napetom romantičnom trileru, koji je u spoju sa atraktivnom Whitney i naslovnim songom "I Will Always Love You" bilo pravi "top of the pops" devedesetih.