Chuck, sad možete poljubiti Larrya - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Chuck, sad možete poljubiti Larrya

Chuck, sad možete poljubiti Larrya

I Now Pronounce You Chuck and Larry (2007.)

Universal Pictures / Continental film

110' komedija

Režija:           Dennis Dugan

Uloge: Adam Sandler, Kevin James, Jessica Biel, Ving Rhames, Steve Buscemi, Dan Aykroyd, Nick Turturro

Scenario:        Alexander Payne, Jim Taylor, Barry Fanaro

Producent/i:   Michael Bostick, James D. Brubaker, Jack Giarraputo, Tom Shadyac, Adam Sandler

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službeni site
imdb

Chuck, sad možete poljubiti Larrya

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
22
0.00

Tipična komedija Adama Sandlera o dvojici vatrogasaca koji žive u gej braku, a dijele zajednički problem – obojica su heteroseksualci.

Chuck Levine (Adam Sandler) i Larry Valentine (Kevin James) su heteroseksualci i ponosni vatrogasci koji su spremni učiniti sve jedan za drugog. I dok Chuck želi uživati u samačkom životu, Larry je samohrani otac koji se trudi zbrinuti svoju djecu. Zbog problema s osiguranjem, Larry zamoli Chucka da se registriraju kao istospolni partneri, patako dva hetero tipa sklapaju gej brak, i trude se uvjeriti ostatak svijeta u istinitost svoje veze, jer bi inače mogli biti optuženi za prevaru. Njihov šef (Dan Aykroyd) ne vjeruje pretvaranju, a i vlasti su sumnjičave, pa istražitelj (Steve Buscemi) provjerava jesu li novopečeni par - dovoljno homoseksualan. Dodani problemi nastaju  kada se ženskaroš Chuck počne družiti sa sexy Alex (Jessica Biel), zbog čega mu sve teže pada glumiti da je gej...


'Chuck, sad možete poljubiti Larrya', r: Dennis Dugan, trailer  

Iako već i sam sinopsis filma zvuči kao najava vulgarne komedije za tinejdžere, oči bodu  imena velikih scenarista koji stoje iza filma – Jim Taylor i Alexander Payne. Njih dvojica su zajednički napisali vrlo hvaljene i sofisticirane komedije kao što su 'Stranputica' i 'Gospodin Schmidt', pa je izgledalo da će film biti puno kompleksniji nego što je ispao. Ipak, Alexander Payne je priznao da je Adam Sandler izmijenio i 'sandlerizirao' film, pa Payne neko vrijeme nije čak htio ni da se njegovo ime veže uz taj projekt. Na kraju se čak i prva verzija scenarija Barryja Fanara, koju su adaptirali Payne i Taylor, našla pod sumnjom. 

Naime, australski glumac Michael Caton glumio je u filmu 'Strange Bedfellows', u kojem se također dva vatrogasca pretvaraju da su homići, a na jednoj pressici je u šali natuknuo da zna kako su napravljeni 'Chuck i Larry' – naime, on je poslao DVD svog australskog filma Robu Schneideru, koji je dobar Sandlerov frend, pa čak i nastupa u ovom filmu. Schneider je porekao da je pogledao DVD i da ima išta sa stvaranjem scenarija 'Chucka', ali producenti 'Strange Bedfellowsa' već su odlučili podnijeti tužbu zbog neovlaštenog rimejka. 

Ti skandali nisu štetili filmu koji je koštao 85, a samo u Americi zaradio 117 milijuna dolara. Kritičari se, pak, nisu složili s publikom. Čak i oni recenzenti kojima se film sviđa priznaju da je glupav, ali im je zabavan taj djetinjast humor, pa tako prihvaćaju i nekorektne šale kojima film obiluje. Većina ipak ne voli glupe šale koje im se čine i seksističkim i rasističkim (Rob Schneiderova uloga Azijca), a Lisa Rose (Portland Oregonian) zamjera filmu 'licemjerstvo', jer je to 'komedija koja ismijava ljude koje bi trebala promovirati'. Kirk Honeycutt (Hollywood Reporter) zaključuje da je to 'gej komedija koju su napravili hetero muškarci koji žele zasuti publiku s homofobijom i šalama o homićima, a istovremeno završiti s politički korektnom porukom o prihvaćanju svih seksualnih sklonosti'. Sean Axmaker (Seattle Post-Intelligencer) uspoređuje film s klasikom 'Tootsie', samo što za razliku od te komedije, ovaj film 'nema ni stila ni smijeha', te na kraju svečano proglašava 'Chucka i Larryja' ne vjenčanima, nego – 'neduhovitima'.

s.p.