Gol 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Gol 2

Gol 2

Goa II: Living the Dream (2007.)

Walt Disney Pictures / Continental film

115' drama

Režija:           Jaume Collet-Serra

Uloge: Kuno Becker, David Beckham, Zinedine Zidane, Alessandro Nivola, Anna Friel

Scenario:        Mike Jefferies

Producent/i:   Stuart Ford, Mike Jefferies, Matt Barrelle

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Gol 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.67
9
0.00

Chelsea13 16.11.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Ispod očekivanja

Film ima neuvjerljivu priču,glumci nisu na nivou..ostao sam pomalo razočaran..jedino što je vrijedno hvale u ovom filmu su nogometne legende koje se pojavljuju..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 05.11.2007 Ocjena recenzije : 2.0

Ipak lošije od prethodnika

Nakon što sam bio prilično ugodno iznenađen prvim filmom o Santiagu Munezu, njegovim nogometnim počecima i uspjehu u velikom engleskom klubu, očekivao sam da će se u takvom stilu nastaviti i u ovom filmu.
Tome je išlo u prilog i to što je priča u nastavku prebačena u najveći svjetski klub i popraćena s mnoštvom velikih nogometnih imena. Ipak potencijal koji je nudio nastavak nije iskorišten, dapače dojma sam da se napravio korak unatrag u odnosu na prvi film.
Prvi razlog tome vidim u puno lošijoj priči nego u prethodniku. Iako sama priča po sebi i nije previše originalna, u prvom nastavku je ona solidno odrađena, dok je ovdje puno toga ostalo nedorečeno. Ovdje se pomiješalo puno više radnji u jednu (Santiagovo prilagođavanje novoj sredini i položaju velike zvijezde, njegov odnos s djevojkom, odnos s majkom, odnos s Gavinom i njegova kriza u klubu, i sl.) Trebalo se posvetiti samo jednoj ili dvjema pričama i to onda odraditi kvalitetnije.
Druga stvar je to što cijeli ovaj film zapravo liči na veliku reklamu za FIFu, Real Madrid i Adidas, te sam prilikom gledanja filma često imao dojam da gledam nekakvu reklamu u poluvremenu Lige prvaka. Također prisustvo mnogih zvijezda (Raul, Beckham, Ronaldo, Zidane) se svelo na puko statiranje i gledatelj ostane dojma kao da je Munez u Realu samo prolazan lik koji uopće nema kontakta s ostalim igračima.
Treća stvar koja je lošija su puno slabije scene nogometnih utakmica koje se prilično šlampavo napravljene i više nego očito je da su likovi Muneza i Gavina nakadno ubacivani u kadrove stvarnih utakmica.
Na kraju sam ostao prilično razočaran ovim filmom s obzirom na njegovog prethodnika. Iako je već najavljen i treći nastavak, bojim se da će se svi morati svojski potruditi s njim kako bi izvukli cijeli serijal. Mislio sam filmu dati dvojku, ali budući da je ipak riječ o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, dajem labavu trojku.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

damirooo 11.10.2007 Ocjena recenzije : 1.0

fora filmic,ako vam se svidio goal 1 ovaj če još i više. pojavljuje se više nogometnih zvijezda

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: