Prazan grad - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Prazan grad

Prazan grad

Reign Over Me (2007.)

Sony Pictures Releasing / Blitz film i video

128' drama

Režija:           Mike Binder

Uloge: Don Cheadle, Adam Sandler, Saffron Burrows, Jada Pinkett-Smith, Liv Tyler

Scenario:        Mike Binder

Producent/i:   Jack Giarraputo, Lynwood Spinks, Michael Rotenberg

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Prazan grad

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.58
12
0.00

DMM82 19.08.2012 Ocjena recenzije : 0.0

teško

Adam Sandler glumi "ozbiljnu ulogu", rezultat i nije loš, zaista je pokazao da može odraditi i poprilično zahtjevnu ulogu. Film je težak i suhoparan za gledanje ali vas ipak drži da gledate do kraja jer je ujedno i topla, ljudska drama s ponekom scenom sandlerovske komedije sasvim će sigurno izmamiti osmijeh ili dva, koji će, s obzirom na općenitu temu i ugođaj, biti još i više cijenjeni.U filmu se pojavljuje i uvijek slatka Liv Tyler.
Ocijena 3

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

citadel 04.10.2008 Ocjena recenzije : 3.0

prazan i težak film

Ovog časa sam ustao i počeo pisat recenziju dok sam taman odgledao film. Slažem se s mrkemilom, film nije loš ali je težak za gledanje, tu ponekad teško gledanje spasi glazba. Zapleta nema, samo suhoparna radnja o čovjeku koji je postao traumatičan i povučen u sebe nakon što mu je stradala obitelj. Susreće ga prijatelj s faksa koji mu srdačno želi pomoć. Oboljeli provodi dane igrajući igru Shadows of Collossus (koju sam igrao i ja)pa mi je to doneklo i potaknulo na gledanje. Film mi cijelo vrijeme djeluje nekako besciljan, ne znaš jeli riječ o komediji ili film baca na dramu. Ne volim baš Adama Sandlera ali u ovom ostvarenju je podnošljiv kao i Don Cheadle a tu je i srdačna Liv Tyler koja je ostavila prazan dojam. Dobre su mi one scene vožnje kroz New York dok svira glazba, par ostalih nekih scena ali nikakvih posebnih događaja nema. Sve u svemu ipak film nije ni loš i svidjeti će se ljubiteljima laganijih drama bez teške priče ili zapleta.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

devlishus 08.11.2007 Ocjena recenzije : 0.0

terminal 2

kad je covjeku tesko tek onda gradi neki svoj svijet.izvrstan prikaz kako ej najbolje neke stvari ne dirat i kak ljudi bjeze od realnosti.neke stvari nemaju cijenu

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 20.10.2007 Ocjena recenzije : 2.0

Suhoparno i teško za gledanje.

Ovaj film bi mogli nazvati i SF dramom zahvaljujući dvojici glavnih likova koji su u stvarnome životu nemogući. Don Cheadle bi trebao predstavljati muškarca koji je u krizi srednjih godina i traži tzv. nova uzbuđenja. Zgodan, uspješan, dobro zarađuje on traži novo uzbuđenje obnavljajući prijateljstvo sa svojim negdašnjim kolegom sa fakulteta kojemu su u avionskoj nesreći poginula žena i djeca. Već u samome startu filma znanstvena fantastika. Muškarac u krizi srednjih godina koji dobro zarađuje, ima lijepu ženu sigurno neće pomagati propalom čovjeku, već će sigurno ganjati druge žene. Drugi problem filma je Adam Sandler. Iako mu Don Cheadle pomaže tokom cijeloga filma da prebrodi strašnu bol gubitka žene i djece, on je tijekom cijeloga filma iritantan i sve lošiji. Redatelj pokušava to objasniti njegovom velikom emocionalnošću, međutim ne uspijeva. Na kraju filma sam film ostaje prazan, hladan i nedorečen zahvaljujući nedefiniranosti glavnih likova filma. Dijalozi u filmu nisu bogzna što, osim u onim suvislim dijelovima kada Adam Sandler opisuje ženu i 3 curice s kojima je živio. Dosta teška, suhoparna i nedorečena drama koja je izrazito teška za gledanje i poslije koje se nećete baš dobro osjećati jer nema neku pozitivnu poruku u sebi.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: